​Байден вважає, що національний з’їзд демократичної партії може бути відкладений

Колишній віце-президент США Джо Байден, ймовірний кандидат від Демократичної партії на президентських виборах у листопаді 2020, вважає, що пандемія коронавірусу, швидше за все, призведе до істотної зміни програми або переносу липневого Національного з'їзду партії, на якому буде офіційно висунутий кандидат від демократів на президентських виборах 2020, повідомляє «Голос Америки».


Національні з'їзди Демократичної і Республіканської партії проводяться раз на чотири роки і є важливим елементом американської демократії, проте, як зазначив Байден в інтерв'ю MSNBC у вівторок увечері, «важко уявити», щоб з'їзд демократів, який повинен відбутися в середині липня в місті Мілвокі, штат Вісконсін, пройшов, як було заплановано раніше.

З'їзд Республіканської партії намічений на серпень і повинен пройти в місті Шарлотт у Північній Кароліні.

За словами Байдена, «слід прислухатися до вчених», щоб зрозуміти, чи буде до липня безпечно проводити настільки масовий захід, в якому візьмуть участь кілька тисяч демократів і сотні журналістів.

Відповідно до чинних на даний момент обмежень, це було б неможливо.

Президент Дональд Трамп, який балотується на другий термін, продовжив дію рекомендацій по соціальному дистанціюванню до кінця квітня, в той час як число жертв коронавірусу в країні зростає кожного дня на кілька сотень.

Уряд і органи охорони здоров'я рекомендують американцям уникати зібрань понад 10 чоловік. У деяких містах поліція вже почала затримувати порушників нововведеного порядку.

Десятки губернаторів по всій країні видали розпорядження, які наказують жителям не виходити з дому. На даний момент такі розпорядження поширюються приблизно на 80 відсотків населення країни.

За словами Байдена, час проведення з'їзду було вибрано з метою уникнення збігу з літньою Олімпіадою в Токіо, яка повинна була початися 24 липня. Однак тепер Олімпіаду відклали на 2021 рік, і Демократична партія могла б перенести з'їзд, якщо це буде представлятися доцільним з урахуванням розвитку ситуації.

«Зараз часу більше, - зазначив Байден. – Ми можемо зробити те, що ми робили і під час Громадянської війни, і під час Другої світової війни, - проводити з'їзди Демократичної і Республіканської партій, праймеріз і вибори, при цьому забезпечуючи громадську безпеку. Ми здатні зробити і те, й інше».

Що стосується призначених на 3 листопада загальних виборів, Байден зазначив, що владі штатів слід підготувати більше бюлетенів для дистанційного голосування, які направляються поштою, а також розглянути можливість проведення віртуального голосування.

«Їм слід зайнятися цим вже зараз, планувати, - зазначив він. - Сенс в тому, щоб забезпечити функціонування нашої демократії під час боротьби з пандемією. Ми можемо робити і те, й інше. Можливо, доведеться щось змінити. Можливо, соціального дистанціювання виявиться недостатньо. Можливо, складеться ситуація, коли доведеться голосувати, буквально не виходячи з машини».

Джо Байден. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.