Кожен 7-й заказник Київщини роздали під забудову

zapovidniki

 
Такого висновку дійшли експерти Національного екологічного центру України, дослідивши публічну кадастрову карту України, розміщену в Інтернеті. В межах 28 територій природно-заповідного фонду Київщини виявились ділянки, надані під забудову.


Нещодавно в Інтернеті була офіційно оприлюднена карта державного земельного кадастру http://map.dazru.gov.ua/kadastrova-karta, що відкрило нові можливості для аналізу ситуації у заповідній справі України. Першим враженням природоохоронців стала значна кількість земельних ділянок, наданих на природно-заповідних територіях. Так, у м. Києві – значна частина заказника «Межигірсько-Пуща-Водицький», у Київській області - заказників і пам’яток природи «Козинський», «Заплавний», «Копачівський», «Обухівський», «Ворзельський», «Урочище Кірикове», «Гора Козинська», «Щербанівський», «Копачівські схили», «Юрівський», «Мутвицьке», «Урочище Безодня», «Жуків хутір», «Пірнівський», «Хвощ великий», «Васильківські Карпати», «Кілов-Рудяків», «Бориспільські острови», «Омелькова гора», дендропарку «Олександрія», заповідних урочищах «Бабка», «Малишки», «Стугна», «Урочище Турчине», дендропарк «Олександрія» та парків-пам’яток садово-паркового мистецтва «Кагарлицький», «Томилівський» і «П’ятигірський». До прикладу, ділянки, надані у ландшафтному заказнику «Гора Козинська», становлять 2/3 його площі, а пам’ятка природи «Хвощ великий» розділена на ділянки під забудову повністю.

- Постійно виникають новини про відведення земельних ділянок в лісах, на берегах річок, і це щоразу стає причиною протестів громадськості. Проте ми завжди були впевнені, що принаймні території природно-заповідного фонду мають лишитись недоторканими. – коментує Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічно центру України. – Проте виявилось, що у багатьох заказниках Київщини вже наявні чиїсь земельні ділянки!

Повний звіт про виявлені землевідведення на землях природно-заповдіного фонду розміщений за посиланням: http://pryroda.in.ua/kyiv-region/zakaznyky/zemelni-dilyanky-nadani-v-zakzanykah-kyyivschyny-zhidno-kadastrovoyi-karty/.

На думку природоохоронців, кожне з виявлених порушень повинно бути припинене. Зробити це можна шляхом відміни рішень про надання ділянок в заказниках та покарання винних у прийнятті цих рішень та наданні погоджень на кожне з таких землевідведень. Звіт про виявлені порушення природоохоронці надіслали до Служби Безпеки України, Генеральної прокуратури України та опозиційних сил Верховної Ради України, повідомляє прес-служба НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.