Громада Солом’янки вимагає припинити судовий тиск на активістку з боку забудовника Протасового яру

irina goretska

 
ТОВ «Вагра» збирається будувати у дворі будинків біля Протасового яру 13-поверховий будинок. Розпорядження про виділення земельної ділянки ТОВ «Вагра» в оренду на 10 років підписала в 2013 р. на той момент заступниця міського голови - секретар Київради Галина Герега. Конфлікт розпочався навесні 2014 року, коли забудовник почав підготовчі роботи. Місцеві жителі знесли паркан і пообіцяли встати живим щитом, щоб не допустити будівництва.


Місцеві мешканці проти, оскільки знищення зелених насаджень і побудова ще одного будинку завдасть їм значного дискомфорту, а встановлення паркану і підвезення техніки відбулися з порушеннями чинного законодавства. Побудова багатоповерхового будинку в центрі Батиєвої гори завдала б непоправної шкоди довкіллю і спричинила б дискомфорт для мешканців району, досить щільно забудованого.

21 серпня громада організувала громадські слухання щодо скандальної забудови. Після них забудовник, ТОВ «Вагра», подав до суду на Ірину Горецьку, члена ініціативної групи з вирішення питання незаконної забудови по вул. Волгоградській, 25 в Києві. ТОВ «Вагра» звинувачує активістку в подачі нібито неправдивої інформації в ефірі телеканалу «Київ» і тепер хоче відсудити у неї більше 100 тис. грн. компенсації. 18 листопада відбудеться перше судове засідання по справі.

Крім неї, ТОВ «Вагра» подало позови проти інших активістів - зокрема, за перешкоджання його господарській діяльності на ділянці.

Зазначимо, йдеться про зведення 12-поверхового будинку на Батиєвій горі, на місці колишнього маленького магазину і прилеглої до нього території. Дозвіл на будівництво ТОВ «Вагра» отримало в 2013 році з порушенням правил: з недопущенням до голосування депутатів від тодішньої опозиції, без висновків Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт.

Місцеві жителі не раз виходили на захист свого двору від скандальної забудови і організували громадську охорону території. Активісти стверджують, що будівництво висотки на цьому місці не тільки заважає пішоходам і захоплює частину території школи, але і може привести до сповзання сусідніх будинків в Протасів яр.

Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень міськради, прийнятих після травня 2006 р., заборонила будівництво на Волгоградській, 25.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.