Кличко доручив скласти список порожніх приміщень, які б були альтернативою для торгівців у МАФах

spisok primischen

 
Мер Києва Віталій Кличко дав доручення очільнику Деснянського району скласти список будівель, де наявні порожні приміщення на перших поверхах, які можна передати в оренду представникам малого і середнього бізнесу для здійснення торгівлі. Про це заявив Кличко під час інспекції міста за участі голів райдержадміністрацій Києва на Троєщині, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського голови.


У Деснянському районі почали прибирати місця найбільшого скупчення незаконних МАФів, зокрема по вулиці Бальзака, 64. Власники МАФів і працівники кіосків чинять опір, водночас місцеві мешканці скаржаться на нелегальні кіоски і просять їх прибирати. «Незаконні МАФи, які вбивають малий бізнес, що працює чесно і законно, будуть прибиратися, незважаючи на опір власників. Ситуація тут наступна - з одного боку ті, хто працюють у МАФах, вимагають їх не чіпати. З іншого - місцеві мешканці вимагають очистити мікрорайон від кіосків. Ми наведемо лад, жодних наливайок і захаращеності тут не буде!» - наголосив Віталій Кличко.

Мер відзначив, що у місті вже прибрали велику кількість незаконних МАФів - близько 4 тис. І ця робота триватиме, тому що Київ має бути чистою і комфортною столицею, а не містом-базаром.

Водночас керівник Депаратамту благоустрою Дмитро Білоцерковець відзначив, що власниками незаконних МАФів на Бальзака переважно є колишні прокурори і силовики часів януковича. «Власники МАФів намагаються втягнути столичну владу у протистояння з тими, хто орендує МАФи, з продавцями. Власники незаконних МАФів, по суті, обкладали даниною малий і середній бізнес. А власники тут - це колишні прокурори і міліціонери епохи януковича. І відповідальність повинні нести саме вони, які незаконно здавали кіоски в оренду і таким чином обманювали дрібний бізнес», - зазначив Білоцерковець.

«На багатьох перших поверхах приміщень написано «оренда». Незаконні МАФи і пересувні кав'ярні демпінгують ціни, тим самим вбиваючи малий бізнес», - відзначив Кличко.

Також мер доручив очільнику Деснянського району скласти список будівель, де наявні порожні приміщення на перших поверхах, які б можна було надати в оренду підприємцям як альтернативу кіоскам. «Я дав завдання керівнику району надати торгівцям список всіх вільних приміщень району, куди вони можуть переїхати і зайнятися торгівлею. Київ не повинен бути базаром», - підкреслив Кличко.

Крім того, мер доручив очільнику Деснянського району ліквідувати стихійне сміттєзвалище біля будинку по вулиці Милославська, 2. «Я неодноразово звертався і хочу наголосити щодо встановлення достатньої кількості баків для сміття. Ми бачимо звалище - це приклад того, що люди, не маючи можливості викидати сміття у призначені баки, кидають його, де завгодно. Потрібно створити умови, поставити спеціальні баки, контейнери. І вивіз сміття влітку повинен бути щоденним, а не два рази на тиждень. А також прошу голів районів прибрати всі міста відпочинку!» - звернувся до голів райдержадміністрацій Київський міський голова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.