​Екстрадиція Фірташа до США стане добрим знаком для України - екс-посол Джон Гербст

Екстрадиція мільярдера Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів Америки, якщо вона таки відбудеться, була б гарним знаком для України. Про це в інтерв’ю Українській службі «Голосу Америки» заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст. Він нагадав про негативну роль, яку Дмитро Фірташ відіграв в українсько-російських відносинах.


«Фірташ був бізнесменом, якого пов’язували з корупційними угодами між кремлем та українськими лідерами, а саме з газовими угодами, – нагадує Джон Гербст. – Ті корупційні газові угоди утримували Україну залежною від росії, що було дуже погано: як для української економіки, так і для українського суверенітету. Якщо звинувачення, які висунули проти нього, сильні… і, наскільки я розумію, вони не пов’язані з газовими угодами, а саме з відмиванням грошей, тоді напевно є сенс провести його екстрадицію».

Джон Гербст також додав, що такий розвиток подій пішов би на користь Україні.

«Це була б подія політичної ваги, адже Фірташ і досі є фігурою, що має вплив в Україні, навіть попри те, що він там не з’являвся впродовж довгого часу. Якщо його все ж таки екстрадують до США й ув’язнять, він стане набагато слабшою фігурою і це значить, що його вплив зменшиться. Я не бажаю нікому зла, але, якщо так сталося б – це було би доброю подією для України, бо знизило б його вплив у країні», – зазначив екс-посол.

Нагадаємо, українського газового магната – Дмитра Фірташа заарештували у вівторок в Австрії, після того, як віденський суд дозволив його екстрадицію до США, де олігарха звинувачують в дачі хабаря у розмірі 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ в Індії.

Технічно арешт Дмитра Фірташа у Відні не пов'язаний із рішенням австрійського суду про екстрадицію й був здійснений на підставі ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні 10 мільйонів євро й зв’язках з організованою злочинністю.

Як повідомлялося раніше, вперше в Австрії Фірташ був заарештований ще в березні 2014-го року, на підставі ордера, виданого американським судом на запит ФБР. Але згодом його випустили під заставу в 125 мільйонів євро.

Джон Гербст. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.