​У США назвали звільнення директора НАБУ без аудиту безчестям

Позитивне голосування Ради за законопроект, який уможливлює звільнення директора НАБУ без аудиту, не буде сприйняте прихильниками України на Заході. На це вказує заява Майкла Карпентера, колишнього заступника помічника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директора аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті, повідомляє «Голос Америки».


«Якщо Рада голосує за зняття голови Антикорупційного комітету та директора НАБУ, я рекомендуватиму припинити будь-яку урядову підтримку України з боку США, включно з безпековою підтримкою. Це безчестя», - заявив Карпентер на своїй сторінці у Twitter.


Раніше експерт аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд заявив в інтерв'ю «Голосу Америки», що вважає дії ГПУ щодо НАБУ зачисткою антикорупційного бюро, яка позбавить Україну шансів на фінансову допомогу з боку Заходу.

Про голосування Верховної Ради у четвер за законопроект, який стосується НАБУ, заявив народний депутат Мустафа Найем.

«З ЄС і США лунають охриплі голоси, що закликають до розсудливості. Якщо я правильно все розумію, сьогодні вночі і завтра вранці будуть дзвінки в АП, сигнали Арсенію Яценюку і листи в Кабмін. Колишній помічник міністра оборони США Майкл Карпентер вже заявив, що якщо Рада проголосує за звільнення глави НАБУ, він рекомендує припинити всю державну допомогу Україні, включаючи сферу безпеки.

Поясніть, заради чого? Чому жменька хитрих і жадібних хлопців повинні визначати майбутнє цілого покоління і вбивати допомогу країні під час війни? Чому через пару боягузливих хлопців хтось з-за океану може таврувати ганьбою цілу країну?», - написав Найем на своїй сторінці у Facebook.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.