​Захід відреагував на силову депортацію Михайла Саакашвілі з України

Саакашвілі не герой, але його видворення з України є поганим вирішенням ситуації. Про це у Twitter заявив колишній заступник помічника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер, повідомляє «Голос Америки».


У понеділок стало відомо спочатку про затримання Саакашвілі українськими силовиками, а пізніше про його видворення з України.

Тривалий час в інформаційному просторі домінували спекуляції, що Саакашвілі може буде депортовано до Грузії, де його заочно засуджено до 3 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Саме варіант випровадження Саакашвілі до Грузії і коментував Карпентер.

«Погано для України і ще гірше для Грузії. Застосування закону через низькі політичні мотиви може і мати ауру законності, але є поганим рішенням з точки зору політики. Саакашвілі не герой, але це погане вирішення ситуації», - твітував з цього приводу Майкл Карпентер.

Як виявилось, екс-президента Грузії відправили до Польщі.

Несхвально про видворення Саакашвілі відгукнувся і колишній міністр закордонних справ Швеції, радник Порошенка, Карл Більдт.

«Позбавлення Саакашвілі його єдиного громадянства є очевидним порушенням його прав людини. Примусова депортація лише погіршує ситуацію», - твітує Карл Більдт.

Сам Саакашвілі телефоном з Варшави так описав обставини свого затримання та видворення з України.

«В кафе увірвались, посадили в бус. Вони намагались закрити мені очі, зав'язати руки. Посадили у машину, яка довго кружляла по Києву. Висадили в Борисполі, потім підігнали літак, скрутили руки та грубо посадили на нього», - повідомляє Facebook опозиціонера.

«Маємо зрозуміти, що нас постійно розводять. Ми маємо розуміти, з ким ми маємо справу. Кримінальна справа проти мене – повна фальш. Путін і Порошенко та Іванішвілі хочуть від мене позбутись. Нам треба спокійно реагувати на їх слабість, реагувати силою духу. Це не президент і не мужчина, це підлий барига, який хоче занапастити Україну. Це все показує наскільки вони слабкі. Ми обов’язково їх переможемо», - повідомляє офіційна сторінка опозиційного українського політика, екс-президента Грузії.

Одразу ж після новин про прибуття Саакашвілі до Польщі Якуб Парусінський з анголомовного видання Kyiv Post поспішив влаштувати у Twitter опитування, яку посаду екс-президенту Грузії буде запропоновано офіційною Варшавою.

Між тим, для цілої низки оглядачів обставини видворення Саакашвілі стали свідченням того, що Україна по суті не змінилась за багато років.

«Бійка між Порошенком та Саакашвілі нагадує мені бійку Ющенка з Тимошенко у дні після Помаранчевої революції - обидва випадки викликали сумну думку, що на фундаментальному рівні політика в Україні мало змінилась», - твітує Ден Пелещук, журналіст низки англомовних видань, який працює в Україні.

«Жодна зі сторін цього конфлікту не має поваги до закону», - твітує про ситуацію навколо Саакашвілі Леонід Рагозін, відомий оглядач-міжнародник.

Як відомо, у листопаді 2017 року СБУ спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.