​Трамп пообіцяв підтримку ФБР для протидії злочинам на ґрунті ненависті, аби перемогти расизм та ідеологію вищості білої раси

Президент США Дональд Трамп під час брифінгу у Білому домі в понеділок висловив співчуття родинам та друзям загиблих у розстрілах, які відбулись цими вихідними в Техасі та Огайо. В результаті нападів 29 осіб загинуло та десятки отримали поранення, повідомляє «Голос Америки».


«Перша леді та я приєднуємось до всіх американців у молитвах та жалобі за жертвами, їх родинами та тими, хто вижив. Ми завжди будемо стояти поряд з ними, ми ніколи не забудемо. Америка плаче за загиблими. Ми любляча нація і наші діти повинні виростати у справедливому, мирному на люблячому суспільстві», - заявив Дональд Трамп.


Стрілянину в супермаркеті в Техасі розслідують як внутрішній тероризм. Нападник перед скоєнням злочину опублікував в інтернеті расистський маніфест, в якому виправдав свої дії необхідністю боротьби з іммігрантами з Латинської Америки.

«Єдиним голосом наша нація засуджує расизм, фанатизм та ідеологію вищості білої раси. Ці зловісні ідеології повинні бути переможені. Ненависті нема місця в Америці. Ненависть спотворює розум, руйнує серце та знецінює душу. Ми попросили ФБР назвати усі додаткові ресурси, яких вони потребують для розслідування та запобігання злочинам на ґрунті ненависті та внутрішньому тероризму».

Президент також наголосив на небезпеці інтернету, який використовують злочинці для розповсюдження ідеології ненависті.

«Ми повинні визнати, що інтернет представляє небезпечну платформу для радикалізованих, збентежених осіб для скоєння божевільних дій. Ми повинні пролити світло на темні схованки інтернету та зупини масові вбивства», - заявив президент США.

Президент Трамп закликав до двопартійний зусиль для вирішення проблеми насильства, пов’язаного з використанням зброї. Він запропонував три основні напрямки.

По перше, ми повинні покращити систему раннього попередження та реагування на перші сигнали. Я наказую Міністерству юстиції співпрацювати з місцевими, штатними та федеральними агентствами, а також соцмережевими компаніями у розробці інструментів, які можуть визначити масових вбивць.

Президент Трамп також наголосив на необхідності обмеження популяризації відеоігор, які пропагують насильство.

«Ми повинні зупинити прославлення насильства у нашому суспільстві. Це включає жахливі та страшні відеоігри, які стали повсякденням. Сьогодні збентеженим молодим людям стало дуже легко оточити себе культурою, яка прославляє насильство. Ми повинні зупинити чи значною мірою обмежити це явище, і це повинно бути зроблено негайно», - відзначив президент США.

Голова Білого дому також запропонував реформувати закони, які регулюють сферу охорони здоров’я. Він не виключив повернення до системи обов’язкової госпіталізації осіб з психічними розладами.

«Ми повинні реформувати наші закони, які регулюють сферу психічного здоров’я для того, щоб мати змогу краще ідентифікувати психічнохворих людей, які можуть скоїти акти насильства. Ми повинні переконатись, що ці люди не тільки отримують лікування, але у необхідних випадках будуть піддані обов’язковій госпіталізації», - запропонував Дональд Трамп.

Президент Трамп також запропонував застосувати смертну кару проти осіб, визнаних винними у масових вбивствах. Він також закликав то більш ретельних перевірок покупців зброї, втім не уточнив, що саме він вимагатиме від продавців зброї.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.