​53 відсотки республіканців і досі не вірять у програш Трампа на виборах і вважають його легітимним президентом

Більшість республіканців вважають, що Дональд Трамп залишається легітимним президентом США і що його перемога на виборах 2020 року затьмарена нечесним голосуванням. Про це свідчить нове опитування Reuters-Ipsos, повідомляє «Голос Америки».


За результатами дослідження, 53% республіканців вважають Трампа «справжнім президентом» попри те, що він поступив Байдену торік на майже 7 мільйонів голосів за абсолютним підрахунком голосів та у Колегії вибірників, а 61% - вірять, що вибори у попереднього глави Білого дому були «вкрадені».

Не підтверджену фактами думку про це Дональд Трамп озвучує своїм прихильникам від дня виборів. Він привітав результати опитування словами: «Я завжди знав, що Америка - розумна!»

Такі результати свідчать про подальшу підтримку консервативної бази виборців Трампа та вплив політика на них, відзначає The Hill. При цьому, The Guardian нагадує, що 45-й президент США та його прибічники продовжують «просувати безпідставвні теорії змови у консервативних виданнях» попри те, що десятки американських судів відкинули позови команди Трампа щодо фальсифікацій на виборах.

«Суди США на федеральному та місцевому рівнях послідовно заявили, що не мають свідчень, що голосування було скомпрометоване або підтасоване під час президентських виборів, відкидаючи необгрунтовані заяви про масові фальсифікації, які просував Трамп та його прихильники», - пише видання.

Водночас, через півроку після виборів, у листопаді зусиллями команди Трампа та частини консервативних політиків, суди деяких штатів розпоряджаються провести перерахунок частини голосів. Зокрема, як пише AP, йдеться про окремі округи Джорджії, Нью-Гемпшира, Аризони, Мічигану. Але ці перерахунки «навряд чи змінять» результати виборів, адже «усі голоси вже підраховано, а в деяких місцях - перераховано». Натомість, як пише агенція, такі перерахунки покликані розворушити й мобілізувати електорат республіканців.

Участь в опитуванні Reuters/Ipsos взяли понад 2 тисячі дорослих американців, а похибка складає 3,7 відсоткових пункти для тих опитаних, що називають себе демократами, 4,1 відсоткових пункти для республіканців і 8 відсоткових пунктів для «незалежних», хто не асоціює себе із двома партіями.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.