​Прем’єр Британії Ріші Сунак на саміті G20 намірений «кинути виклик» путіну

Прем’єр–міністр Великої Британії Ріші Сунак має намір «кинути виклик» російському президенту володимиру путіну на саміті Групи двадцяти в Індонезії , пише видання The Daily Telegraph. «Війна путіна викликала спустошення в усьому світі, знищуючи життя і вкидаючи міжнародну економіку в хаос. Цей саміт G20 не буде звичайною справою. Ми викличемо путінський режим і викриємо їхнє презирство до того типу міжнародного співробітництва та поваги до суверенітету, які представляють форуми G20» , – зазначив він, повідомляє «Голос Америки».


Також Сунак наголосив на тому, що на відміну від росії, Британія та союзники працюватимуть разом, щоб вирішити світові проблеми.

Російський президент путін, країна якого входить в «Групу 20», не планує брати участь в саміті, повідомило ЗМІ посольство росії в Індонезії, а також уряд Індонезії. У посольстві додали, що путін може долучитись до подій саміту в режимі онлайн, а на Балі росію представлятиме Лавров.

Індонезія запросила президента України Володимира Зеленського взяти участь у саміті. Зеленський планує виступити зі зверненням в режимі онлайн.

Низка країн, включаючи США, планують під час саміту наголосити на важливості підтримки України і ще раз засудити російську агресію. Президент США Джо Байден звернеться з закликом до країн-однодумців «потужно виступити проти російського незаконного вторгнення та незаконної війни в Україні», яка погіршила багато з існуючих світових проблем, заявив напередодні радник з нацбезпеки США Джейк Салліван.

Він підтвердив, що Байден не буде зустрічатись з Лавровим. В Держдепі США також заявили, що держсекретар США Ентоні Блінкен, який супроводжуватиме Байдена під час візиту, також не матиме зустрічі з Лавровим.

Російський міністр закордонних справ Лавров на саміті «Групи 20», що відбудеться на Балі наступного тижня, відчує, наскільки ізольована росія від міжнародної спільноти, заявив речник Держдепу Нед Прайс під час спілкування з пресою в четвер.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.