ПА НАТО обіцяє непохитну підтримку Україні, закликає прискорити поставку військової техніки

Парламентська асамблея НАТО у понеділок, 22 травня, ухвалила декларацію, в якій закликала уряди та парламенти країн-членів Північноатлантичного альянсу прискорити надання військового обладнання, якого терміново потребує Україна, зокрема винищувачів. Про це йдеться в повідомленні на сайті асамблеї, передає «Голос Америки».

В оприлюдненому документі, ухваленому ПА НАТО, що об’єднує парламентарів усіх 31 країн-членів Альянсу, йдеться, що Асамблея закликає уряди та парламенти країн-членів Північноатлантичного альянсу «продовжувати нарощувати та прискорювати поставки членами Альянсу військового обладнання, якого терміново потребує Україна, включно з додатковими боєприпасами, сучасною артилерією, ракетами, танками та бронетехнікою, системами протиповітряної оборони, винищувачами та необхідними елементами забезпечення, щоб допомогти Україні у зміцненні її обороноздатності і потенціалу, включаючи сухопутний, морський і повітряний компоненти».

Також у декларації міститься заклик «однозначно визнати «Групу Вагнера» злочинною та терористичною організацією та рішуче засудити її дії в Україні та інших частинах світу». Крім того, парламентарі просять продовжувати підтримувати створення спеціального трибуналу для судового переслідування росії за злочин агресії та «підтримувати національні та міжнародні суди в документуванні та судовому переслідуванні воєнних злочинів, злочинів проти людяності та потенційних актів геноциду».

В ухваленій декларації парламентарі закликали на саміті НАТО, запланованому на 11-12 липня у Вільнюсі, підтвердити для України «законне місце в НАТО» і те, що Україна стане членом Альянсу. Для цього, як ідеться в декларації, уряди та парламенти Альянсу мають «узгодити наступні важливі кроки на шляху до членства України в НАТО» та підкреслити «необхідність твердих майбутніх гарантій безпеки для України до набуття членства в НАТО».

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане запевнив, що під час зустрічі у Вільнюсі лідери Альянсу надішлють «рішуче повідомлення» щодо подальшої підтримки України. «Якщо путін переможе, це стане величезною трагедією для героїчного народу України, але це також зробить Європу менш безпечною, і це дасть сигнал іншим авторитарним лідерам, що вони можуть досягти своїх цілей, використовуючи силу… це зробить весь світ більш вразливим. - Ми повинні продовжувати підтримувати Україну!, – сказав Джоане.

Виступаючи на засіданні за допомогою відеозв’язку, міністр оборони України Олексій Резніков назвав системи протиповітряної оборони та бронетехніку першочерговими потребами. «Підтримка України в цій війні на 100% відповідає інтересам ваших країн і громадян, яких ви представляєте… ми боремося за цивілізаційні цінності та європейські цінності», - зазначив Резніков.

Фото nato-pa.int



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.