​Політичний дьюті-фрі з Лукашенком

Блін, як усі на Білорусь образились, що вона у комітеті ООН проголосувала проти резолюції по Криму! І традиційно хворий на безпам’ятство український політикум якось навіть і не згадав, що за пару тижнів до того президент Порошенко провів дьюті-фрі самміт з президентом Лукашенком в Об’єднаних Арабських Еміратах.


А якихось три місяці тому президент Порошенко приймав президента Лукашенка з офіційним (!) візитом в Україні!

І, звичайно ж, про усе-усе з ним домовились.

Ось у мене питання виникає, так президент Порошенко не обговорював з білоруським лідером питання, пов’язані з окупацією Криму? Чи, може, обговорив, але не зрозумів позицію Білорусі? Чи, може, обговорив, усе зрозумів, не мав сумнівів, що Білорусь - це союзник росії, який ніколи не підтримає Україну всупереч волі росії, але все рівно продовжував зустрічатися з Лукашенком? Тоді навіщо?

Чи все те було, щоб отримати запевнення болотного генералісимуса, що територія Білорусі ніколи не буде використана для агресії проти України? Якщо так, то чому ж ми так активно реагували на нещодавні російсько-білоруські військові маневри? Що ж нас так лякало, якщо сам Лукашенко нам гарантії безпеки видав?

Чи, може, порядок денний відносин Порошенко-Лукашенко - це не про Крим, війну і безпеку? Що, знову прорив на «Богданах», осідланих рошенівськими цукерками?

І скільки навколо цього позбавленого сенсу українсько-білоруського вовтузіння розмов, натяків, недомовленостей!

Але ж висновки очевидні - Україна і далі буде вдавати з себе ображену і шоковану, якщо продовжить ігнорувати засадничі факти життя. Зокрема, що Білорусь Лукашенка - це прогнозовано недружня країна, джерело загрози, розвивати відносини з якою, без огляду на контроль над нею росії, неможливо. А ще українським талейранчикам варто зрозуміти, що усе загравання з Лукашенком аж ніяк не буде грою на відрив Білорусі від росії. Просто не ставить Лукашенко такої мети (а Україна не має для реалізації цієї мети ресурсів). Мета у нього одна - утримати владу. І допомагаючи йому у цьому невмілими дипломатичними маневрами, Україна просто затягує страждання братнього білоруського народу, не отримуючи натомість нічого, окрім ганьби.

Так, той факт, що твій стратегічний партнер голосує проти стратегічно важливої, чи, краще сказати, екзистенційної для тебе резолюції ООН, а ти нічого не можеш зробити, окрім того, щоб запросити його на чергове рандеву - це і є ганьба.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото 112.international



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.