​Підсумкові тези зборів РУХУ НОВИХ СИЛ у Європі

За 4 роки при владі, команда Порошенка своїми діями та бездіяльністю привела країну до глибокої політичної і соціально-економічної кризи. Сьогодні майже не залишилося тих, хто сумнівається, що діюча влада повинна піти у відставку.


Але ми чудово розуміємо, що Порошенко буде робити все, щоб залишатися при владі якнайдовше.

Ми розуміємо, що мета цієї влади – не реформи, економічне зростання країни, стабільність або добробут українців. Їх справжня мета – постійне самозбагачення через схеми корупції, які дає перебування при владі.

Ми розуміємо, щоб зберегти своє панівне становище, влада готова на все. Не будуть діяти жодні обмеження чи правила.

Як політична сила, що прагне справжніх змін в Україні, процвітання країни, «Рух нових сил» на зборах у Європі прийняв наступні рішення:

1. Висунення власного кандидата у президенти. Здійснити його вибір через процедуру праймеріз.

Сьогодні у влади існує головна інформаційна зброя для маніпулювання суспільною думкою. Це нав’язування українцям тези, що незважаючи на помилки влади (корупційні скандали, втрату репутації України у світі) – альтернативі цій владі немає.

Політики, представлені у кожному соціологічному опитуванні, подаються як представники старої хвилі, що мало чим відрізняються один від одного. Українцям нав’язується думка, що окрім Порошенка не існує жодної альтернативи у вигляді позасистемних політиків.

У той же час, діяльність позасистемних політичних сил, як РНС, презентується суспільству як безглузда, нездатна змінити владу, привести нових людей у політику. Як діяльність, що не призведе до реформ і процвітання країни. Навпаки – призведе до погіршення ситуації в державі, житті українців.

Ми прийняли рішення показати суспільству, що альтернатива є. Для цього ми висунемо власного кандидата на посаду Президента. Докладемо всіх зусиль, щоб наш кандидат консолідував навколо себе демократичну опозицію. Об’єднав всіх українців, які не хочуть жити в корупційній Україні Порошенка і його друзів.

Ми усвідомлюємо, що рішення про обрання такого кандидата не може бути прийняте вузьким колом партійного активу. Такий шлях був би не правильним.

Тому ми переконані, що такого кандидата повинні обрати самі виборці за допомогою праймеріз – попередніх виборів кандидата.

РНС візьме на себе розробку правил проведення праймеріз і забезпечення неупередженого спостереження і суддівства цього процесу.

У найближчі місяці РНС назве декілька кандидатур політиків. Головним критерієм відбору буде: їх позасистемність, реальна здатність опиратися чинній владі, наявність бачення майбутніх реформ і політичної волі для їх здійснення.

Проте остаточна кандидатура, яку на виборах Президента підтримає РНС, буде визначена під час незалежного конкурсу.

Під час праймеріз такий кандидат має продемонструвати своє вміння переконувати виборців, брати участь у дебатах, об’єднувати навколо себе команду однодумців, бути обличчям виборчої кампанії.

Праймеріз буде проводитися максимально публічно. Під час великих акцій у найбільших містах України та Києві.

Важлива умова праймеріз – всі кандидати РНС, що братимуть участь у праймеріз, надалі залишаться в команді переможця, підтримуватимуть його у передвиборчій кампанії, що розпочнеться після праймеріз.

2. Продовження роботи над планом реформ для України.

За останній час був створений план реформ «70 днів» після проходження до парламенту і створення коаліції. До неї увійдуть ті політичні сили, які хочуть проводити справжні реформи, а не їх імітацію.

Також РНС і команда Михайла Саакашвілі зняла фільм «Україна, якій вдалося». У ньому були окреслені основні напрямки, де будуть проведені зміни.

Нами прийнято рішення продовжувати роботу над комплексним планом реформ. Залучати людей здорового глузду. Готових працювати і змінювати Україну на краще. Формувати і втілювати в життя великий план системних позитивних змін.

РНС планує проведення всеукраїнського туру великими містами України для презентації і обговорення з активами на місцях (експертами, активістами, лідерами думок) основних положень фільму.

3. Продовження партійного будівництва.

РНС продовжує будувати і розвивати партію. На відміну від більшості українських партій, РНС формується не за особистою, клановою або корпоративною відданістю лідеру.

Партія створюється на ідеологічній основі – перетворення України з корумпованої, бідної і відсталої країни, в одну із найбільш розвинених і заможних держав світу.

РНС створюватиме партію мережевого типу, з горизонтальними зв’язками. Заснованій на особистій ініціативі. Без великих вертикальних керівних ієрархій. Партія фінансуватиметься не за рахунок окремих особистостей чи олігархів.

Основою фінансування буде фандрайзинг і краудфандинг – добровільні внески і збір коштів від активістів і прихильників РНС.

Цей рік ми присвятимо побудові і розвитку регіональних осередків у вигляді відкритих офісів.

Партійна структура РНС стане основою для проведення виборів будь-якого рівня: від місцевих до президентських і захисту результатів виборів. Партія стане великим комунікаційним майданчиком для формування команди однодумців, розповсюдження ідей партії, протидії інформаційній брехні і маніпуляціям діючої влади.

4. Координація дій опозиційних сил.

Ми звертаємося до всіх політичних сил, що вважають себе опозицією діючому режиму Порошенка. До всіх, хто розуміє злочинну сутність української влади. Розуміє, яку загрозу становить ця влада для держави, мільйонів українців і всіх незгодних із політикою влади.

РНС ініціює роботу зі створення єдиного координаційного комітету опору диктатурі Порошенка.

Ми вважаємо політичну конкуренцію основою демократичного суспільства. А тому ми не закликаємо створювати одну партію.

Перед загрозою реальної небезпеки влади Порошенка для держави, ми пропонуємо координувати всі дії опозиційних сил за наступними пунктами:

Протидія фальсифікаціям на виборах і захист результатів голосування.

Всім очевидно, що влада буде в будь-який спосіб прагнутиме переобратися на наступний термін. Як на президентських так і на парламентських виборах. Зробити це можна лише при масових фальсифікаціях результатів волевиявлення, незаконних дій проти опозиції.

Для недопущення фальсифікацій, ми повинні створити ефективну мережу паралельного підрахунку голосів, спостерігачів від опозиції на кожній виборчій дільниці. Лише прозорість виборів дасть можливість попередити фальсифікації результатів виборів, до яких влада неодмінно вдасться. Інших способів залишитися при владі у команди Порошенка просто не існує.

Покласти край внутрішнім протиріччям і критиці один одного.

Проти критиків влади Банкова діє простим шляхом. Їх оголошують агентами Кремля, людьми, що діють проти стабільності і розвитку української держави.

При цьому влада уміло використовує всі протиріччя, що є між опозиційними силами. Критику, яку опозиціонери інколи публічно дозволяють. Сьогодні це грає лише на руку владі.

РНС пропонує на час спільної боротьби проти режиму Порошенка припинити міжусобну боротьбу між всіма опозиційними партіями. Влада використовує це проти нас.

Той, хто розпочне таку боротьбу, буде вважатися союзником діючої влади. Політиком, яка дбає не про майбутнє країни, а про власні партійні інтереси.

Координація і спільне проведення акцій протесту.

РНС підтримує акції протесту проти незаконних дій і свавілля влади. Сьогодні на протест потрібно мобілізувати якомога більшу кількість людей і координувати свої зусилля. Чим більше нас буде, тим швидше влада буде змушена рахуватися з нами.

Жодних домовленостей із діючою владою.

Ми повинні оголосити про недопустимість домовленостей і співпраці із діючою злочинною владою. Хто б із опозиції не прийшов до влади, ми домовляємося, що всі винні в корупції і злочинах проти українського народу і держави – Порошенко зі своєю командою і його попередники – понесуть заслужене покарання і не уникнуть відповідальності за свої вчинки. Ніхто із опозиції не матиме жодних домовленостей із минулою владою, яка винна у загибелі людей, співпраці з Росією, уникла відповідальності через корумповані суди, сховавшись за депутатським мандатом.

Чесна політична конкуренція.

Ми повинні домовитися, що передвиборча боротьба за владу повинна бути чесною, етичною і демократичною. Ми повинні переконувати виборців під час дебатів, публічних дискусій і обговорень. Без таємних домовленостей або кулуарних інтриг.

Ми повинні дійти згоди, що кандидат, котрий переможе у першому турі президентських виборів, ставши основним суперником Порошенка у другому турі або його сателіта, отримає підтримку решти опозиційних сил, що підтримують пункти цих домовленостей.

5. Підтримка мирних акцій протесту проти влади.

РНС вітає всі мирні акції протесту проти діючої влади. Хто б не говорив, що в таких акціях не має сенсу – поки що це єдиний інструмент тиску суспільства на владу. Це показник Європі та світу, що в Україні є справжнє громадянське суспільство. Сьогодні суспільство невдоволене політикою влади і хоче її мирної і безкровної зміни через відставку.

РНС також продовжуватиме власні мирні акції протесту. Зробивши все можливе, щоб запобігти можливим провокаціям. Мирні марші РНС не будуть небезпечними для української державності, щоб цим не скористалися зовнішні і внутрішні вороги.

Окремо заявляємо про акцію біля Верховної Ради. РНС вже давно не приймає участь у діяльності наметового містечка біля парламенту. Зараз там знаходяться активісти руху «Визволення», очолюваного Єгором Соболєвим і Семеном Семенченко.

РНС переніс зусилля своїх партійців і прихильників для досягнення тих результатів, які анонсовані у вищезазначених тезах: проведення праймеріз і висунення власного кандидата в Президенти, продовження партійного будівництва, координація дій опозиції, підготовка власних акцій протесту.

Прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ»

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.