​Тільки жінки наведуть лад у бардаку, який зробили чоловіки

Події минулого тижня від Віталія Бала:

США

Президент Франції Емануель Макрон прибув 23 квітня з 3-денним державним візитом до США, де він обговорив з Президентом США основні питання світової політики. Хоча були розбіжності з питання продовження атомної угоди з Іраном, присутності американських військових у Сирії, боротьбою зі зміною клімату, тероризмом, візит французького президента можна вважати успішним, він був першим з іноземних керівників, кого Трамп запросив до США з державним візитом. Особливо слід звернути увагу на виступ Макрона у Конгресі, де він, виступаючи англійською, фактично опонував міжнародній політиці Трампа, захищаючи західні цінності, виступаючи за демократію, права людини, міжнародну співпрацю, толерантність, свободу.

Вірменія

Протести з вимогою відставки прем’єр-міністра Сержа Саргсяна продовжувались вже 10 днів. У понеділок, 23 квітня, був звільнений затриманий напередодні лідер протестувальників, опозиційний депутат Нікола Пашинян. У цей же день до протестувальників почали приєднуватися деякі військові, а згодом Серж Саргсян заявив по свою відставку. Фактично, у Вірменії протягом цих днів відбулась «оксамитова революція». Наскільки вона виявиться ефективною щодо кардинальних змін у країні, ми зможемо побачити і зрозуміти після дочасних парламентських виборів, які мали б пройти після цих подій. Отже, чи будуть вибори і якщо будуть, то коли? Який буде результат цих виборів? Саме відповіді на ці питання продемонструють подальший розвиток подій.

ПАРЄ

У Парламентській асамблеї Ради Європи розгорівся корупційний скандал щодо підкупу депутатів.

Німеччина

Вперше з моменту заснування в 1875 році Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) очолить жінка. У неділю, 22 квітня, на позачерговому з'їзді у Вісбадені (Гессен) головою партії було обрано 47-річну Андреа Налес, лідера фракції СДПН у Бундестазі.

Угорщина

Уже втретє Угорщина заблокувала засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Петер Сіярто, угорський міністр закордонних справ і торгівлі, заявив, що у такий спосіб Угорщина тисне на України для зміни у законі про освіту мовної норми.

Канада

Тут у місті Торонто відбулась зустріч міністрів закордонних справ країн-членів G-7, на яку вперше було запрошено міністра закордонних справ України. Це запрошення ініціювала Канада, яка зараз головує у G-7. У підсумковій заяві після зустрічі міністрів говориться про можливість посилення санкцій стосовно росії у зв’язку з її діями в Україні.

Гренландія

24 квітня тут відбулись вибори до парламенту. Перемогу з 27,2% отримала правляча соціал-демократична партія, головна опозиційна партія посіла друге місце з 25,5%. Всі основні партії виступають за незалежність Гренландії від Данії, це при тому, що 60% річного бюджету складають субсидії, які надає Данія (близько 500 млн.євро). У 1079 році Гренландія отримала автономію, а в 2009 році право на самоуправління. Данія контролює зовнішню політику і оборону. Площа Гренландії складає 2 166 000 кв.км, а населення понад 55 тис., столиця - місто Нуук, а офіційна мова - гренландська. Для порівняння, площа України – 603 628 кв.км.

Корея

Лідер КНДР Кім Чен Ин та президент Корейської республіки Мун Чже Ін зустрілися 27 квітня у «сірій зоні» на кордоні. Цю зустріч вже називають історичною, бо, дійсно, було прийнято рішення про підписання мирної угоди між обома країнами до кінця року і фактично завершити корейську війну, яка почалася у 1953 році, та сторони домовились про позбавлення Корейського півострова від ядерної зброї.

США

26 квітня Сенат затвердив Майка Помпео державним секретарем США (57 голосів було за і 42 проти). Він став 70-м державним секретарем в історії США.

США

Вперше в історії існування ЦРУ це відомство очолила жінка. Мої вітання і найкращі побажання Джині Хаспел. От всі скоро переконаються, що вона буде дуже ефективним і результативним керівником. Тільки жінки наведуть лад у бардаку, який зробили чоловіки.

Віталій Бала, facebook.com

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.