​Не остання спроба узурпації влади

Перша, але, впевнений, не остання спроба узурпації влади Петром Порошенком з тріском провалилася. Намагаючись зберегти обличчя, він змушений був обмежити термін введеного «воєнного стану» тридцятьма днями, замість шістдесяти, і відмовитися від отримання диктаторських повноважень на всій території країни.


Сьогодні ми ризикували перетворитися на «бананову республіку» з довічним диктаторським режимом. В якості механізму подовження особистої влади Порошенком була використана війна.

Програма мінімум виглядала наступним чином: спочатку 60 діб воєнного стану, потім ще 90, передбачених, за законом, до оголошення не проведених вчасно виборів, потім ще приблизно 120 діб до нової призначеної дати.

Підсумок – незаконне правління країною, яка претендує на членство в ЄС і НАТО, протягом майже півроку.

Але головна небезпека полягала в іншому. Задоволення безмежної жаги до влади і грошей ставилося у пряму залежність від напруги в зоні активних бойових дій, тяжкості втрат і масштабів шкоди. У разі успіху цієї небезпечної афери будь-яке загострення на фронті лише подовжувало б термін правління Порошенка.

Незаконні задуми президента і його оточення були зірвані, по-перше, в результаті того, що громадяни не повірили його черговій брехні про намір розпочати захищати країну хоча б на п'ятий рік війни, а по-друге, за рахунок гри на нервах невдах-узурпаторів, яку віртуозно провели фракція «Батьківщина» і деякі інші депутати.

Що маємо в результаті.

Перше – Порошенко наочно продемонстрував, що майбутньому нашої країни загрожують амбіції як зовнішнього агресора – путінської росії, так, на жаль, і внутрішнього агресора в особі Петра Порошенка і його оточення. З дуже нервового виступу президента випливало, що воєнний стан вводиться на території восьми областей, хоча пізніше з'явився перелік з десяти регіонів. При цьому духу на введення воєнного стану в окупованому Криму в «патріота» Порошенка не вистачило.

Друге – Порошенку не вдалося під гучні гасла про захист країни від агресора позбавити український народ права обирати владу, якій він довіряє. Рішення про дату проведення виборів прийнято, а дія воєнного стану, відповідно до п.1 статті 7 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», закінчиться через тридцять діб.

Третє – Порошенку не вдалося на невизначений термін обмежити конституційні права громадян на недоторканність житла, листування і телефонних переговорів, персональних даних, на свободу пересування, свободу слова і мирних зібрань, права громадян на власність, підприємницьку діяльність, працю і освіту. Навіть у тих регіонах, де він ввів воєнний стан, фактично позбавити громадян їхніх прав за місяць він не встигне.

Четверте – Порошенко таки зірвав вибори в територіальних громадах десяти областей, призначені на 23 грудня, і зміг уникнути ганьби їх програшу.

П'яте – Порошенко продемонстрував, що в боротьбі за збереження особистої влади і корупційних доходів він готовий на все. Це означає, що нам, всім разом, необхідно щодня жорстко контролювати владу протягом всього місяця воєнного стану, а також готуватися до наступних незаконних дій Порошенка, серед яких, напевно, будуть як спроби масової фальсифікації виборів, так і спроби зриву підбиття їх підсумків.

І, на жаль, шосте – у результаті спроби введення воєнного стану по всій країні і масового обмеження прав громадян був дестабілізований як валютний ринок, так і ціни на товари першої необхідності. Сьогодні мільйони людей вчергове стали біднішими, а Порошенко за їхній рахунок – багатшим.

Протягом найближчого місяця Воєнний кабінет Юлії Тимошенко ретельно аналізуватиме дії влади в рамках введеного воєнного стану і інформуватиме громадян про вплив таких дій на обороноздатність нашої країни.

Andriy Senchenko, facebook.com

Фото dyvys.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.