​Чи варто обговорювати санкції проти росії?

Враховуючи бажання деяких партнерів нас (українську дипломатію) знову розвести... Це я про тезу «не варто обговорювати санкції проти росії в той час, коли вона пішла на деескалацію в Азові»...


А що вважати деескалацією в Керченській протоці?

Я вважаю, що Україна має запропонувати чіткі критерії деескалації - повернення Україні контролю над півостровом Крим і навігацією в Керченській протоці.

Пропуск (тимчасовий) комерційних суден з затримками на вході і виході з Азовського моря не може бути ні єдиною, ні достатньою ознакою деескалації з боку росії.

Санкції проти російських портів в Чорному та Азовському морях потрібні як тимчасовий захід впливу на росію з метою досягнення тимчасових мінімально достатніх ознак деескалації:

1. Повернення усіх військовополонених України

2. Повернення усіх захоплених військових кораблів

3. Чіткі міжнародні гарантії дотримання принципу свободи проходу Керченської протоки для кораблів ВМСУ

4. Тривале, визнане на підставі міжнародного моніторингу дотримання росією принципу свободи проходу та мореплавства в Азовському морі для усіх комерційних кораблів, що йдуть в та з портів України на Азовському морі. Це має включати в себе припинення практики затримок у морі та невиправданих затримок при проходженні Керченської протоки

5. Недискримінація росією комерційних кораблів, що прямують в та з портів України в Азовському морі у порівнянні з тими, що прямують в російські порти.

Також слід врахувати попередній досвід розгортання агресії росії. Неспроможність України противитися окупації Криму спонукала росію розпочати війну на Сході України. Неспроможність України знайти дієвий спосіб припинення війни на Сході України, створення патової ситуації спонукало росію до пошуку нових форм агресії, що спричинило нинішню ситуацію в Керченській протоці та в Азовському морі.

Квола і недостатня реакція міжнародного співтовариства була однією з побіжних причин продовження росією агресії проти України.

Неспроможність України і міжнародного співтовариства ефективно відповісти на кризу в Азові спонукатиме росію до продовження агресії в інших регіонах. Найбільш ймовірно, в північно-західній частині Чорного моря.

Так чи інакше, розширення агресії росії проти України, наближення зони конфронтації до території держав ЄС і НАТО є невигідним для цих держав. Тому в інтересах держав ЄС і НАТО знайти спосіб приборкання агресії росії в Азовсьому морі, як засобу її (агресії) непоширення.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.