Громадськість пропонує прийняти закон про «Владу в Україні»

zakon vlada

 
Громадські активісти пропонують прийняти закон про «Владу в Україні», в якому будуть прописані механізми відкликання депутатів, суддів та інших посадовців. Концепцію цього закону обговорювали сьогодні в Івано-Франківську, під час круглого столу на тему «Крах демократії: безвідповідальність влади та примарність опозиції».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі громадської кампанії «За відповідальну владу».

Координатор громадської ініціативи «За відповідальну владу» Ігор Курус під час презентації законопроекту «Про владу в Україні» заявив, що введення в дію закону дасть можливість громадянам відкликати чиновників та реагувати на їхню бездіяльність, не чекаючи виборів і не захоплюючи райвідділи міліції.

«Метою громадської кампанії «За відповідальну владу» є прийняття законопроекту «Про владу в Україні». Він дасть змогу громадянам впливати на посадовців, недосяжних навіть для народних депутатів України. Дрібні чиновники щоденно використовують свою владу на власний розсуд, але, як правило, у власних інтересах. Це як антибіотик, який має вбити вірус безвідповідальності в державному організмі країни. Законопроект «Про владу в Україні» дає нові можливості громадянам реально відкликати з посад нечесних чиновників, суддів, начальників міліції, місцевих прокурорів та брехливих депутатів і мерів без змін до Конституції України», - зазначив Ігор Курус.

Завершуючи дискусію, Ігор Курус підкреслив, що «ми маємо переконати законодавців прийняти цей законопроект, і якщо він буде ухвалений, то влада врешті-решт стане відповідальною».

Відповідаючи на запитання журналістів ІгорКурус повідомив, що наразі законопроект знаходиться в стадії розробки і запросив усіх учасників круглого столу до співпраці, заявивши, що подібні заходи будуть відбуватися в усіх областях України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.