​У Дніпрі поліція викрила організаторів мережі порностудій

Працівники обласного Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (УБЗПТЛ), виявили кілька місць розміщення цих студій, а також затримали понад 20 моделей. Під час санкціонованих обшуків виявлено і вилучено речові докази, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


У березні цього року оперативники УБЗПТЛ поліції Дніпропетровської області отримали інформацію про функціонування мережі онлайн-порностудій. За цією інформацією слідчі обласної поліції внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікувавши дії зловмисників за ч. 3 ст. 302 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за створення або утримання місць розпусти і звідництво.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що мережу порностудій організував 39-річний мешканець м. Дніпро. Йому в цьому допомагала 31-річна місцева мешканка

Чоловік здійснював загальне керівництво групою, зокрема – координував дії учасників групи в частині контролю роботи повій, підшукування нових «співробітниць», ведення бухгалтерії, виплати грошей членам групи тощо. У цьому йому активно допомагала жінка-співорганізатор.

Члени групи орендували житло на довгостроковій основі, придбавали необхідне обладнання, а також здійснювали рекламу свого «бізнесу». Крім того, зловмисники активно втягували у свою діяльність дівчат та молодих жінок

У ході документування дій зловмисників поліцейські встановили шість місць розташування порностудій. Вказані квартири використовувалися для надання сексуальних послуг клієнтам. При цьому встановлено факти залучення до роботи порностудій і неповнолітніх.

Оперативники і слідчі виявили 22 жінки, залучених до роботи порностудій як веб-моделі. За встановленими адресами, а також в автомобілі, що належить зловмисникам, правоохоронці провели санкціоновані судом обшуки. Під час процесуальних дій виявлено і вилучено 18 комплектів техніки, серед яких веб-камери, комп’ютерна техніка та інші речові докази. Загальна вартість вилученого обладнання – 300 тисяч гривень. Крім того, вилучено гроші в сумі 16 тисяч доларів США та 115 тисяч гривень.

Відповідно до ч. 3 ст. 302 Кримінального кодексу України, за якою слідчими кваліфіковано дії викритих зловмисників, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.