​Суд зобов’язав НАБУ розпочати розслідування можливої корупції Юрія Луценка і його заступника Дмитра Сторожука

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди генеральним прокурором України Юрієм Луценком у змові зі своїм першим заступником Дмитром Сторожуком.


Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому від 10 січня 2019 року, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що 17 жовтня 2018 року на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака на Луценка та Сторожука подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину.

Зокрема, заявник стверджує, що Луценко і Сторожук вчинили правопорушення за ст. 27 (види співучасників), 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.396 (приховування злочину), ч.2 ст. 366 (службове підроблення), ч.2 ст. 368 (одержання хабара), ст.382 (невиконання судового рішення) КК України.

СБУ 30 жовтня 2018 року направила звернення до НАБУ «у зв'язку з віднесенням розслідування злочинів до їх компетенції».

У НАБУ зазначили, що не знайшли ознак складу кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів бюро, у діях Луценка і Сторожука, тому не будуть вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Після цього заявник звернувся до суду з вимогою внести відомості до ЄРДР.

«Суд ухвалив зобов'язати службову особу НАБУ, не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали, внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення… розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам витяг», - йдеться в рішенні суду.

Відзначається, що ухвала оскарженню не підлягає.

Фото gp.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.