​У Кропивницькому учасники злочинного угруповання вимагали гроші і авто. Їх затримали

Зловмисники входили до угруповання, підконтрольного місцевому кримінальному «авторитетові». Вони «не радили» потерпілому звертатися до поліції, оскільки у них там начебто були зв’язки. Вимагачів затримали в момент одержання майна своєї жертви. Відкрито кримінальне провадження, затриманим загрожує до семи років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


До Кіровоградського управління Департаменту внутрішнього безпеки Національної поліції України звернувся місцевий мешканець. Чоловік розповів, що з нього вимагають гроші учасники місцевої злочинної групи.

У результаті «спілкування» із зловмисниками місцевий житель отримав перелом ребра та численні травми. Зловмисники попередили чоловіка, що в разі відмови передачі коштів у сумі 10 тисяч доларів США – розправа буде набагато серйознішою. До того ж вони пояснили, що входять до складу угруповання, яке контролює місцевий «наглядаючий» на прізвисько «Кеваль». Той, начебто, має зв’язки з посадовими особами поліції Кіровоградщини, тому звертатися до працівників поліції не варто.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим відділом Кропивницького відділу поліції, під процесуальним керівництвом Кіровоградської місцевої прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Спільно з оперативниками СБУ було встановлено, що до злочину дійсно причетні члени злочинної групи, які діють від імені 53-річного місцевого кримінального «авторитета». «Наглядаючий» за Кропивницьким, у свою чергу, представляє інтереси «злодія в законі» на прізвисько «Армен Хохол». Факт вимагання грошей було задокументовано.

Втім, зловмисники продовжували погрожувати та задля «переконливості» наносили чоловікові тілесні ушкодження. Заявник погодився передати частину коштів та власний автомобіль вимагачам. На обумовлену зустріч учасники злочинної групи приїхали на авто, отримали 16 тисяч гривень та ключі від автівки своєї жертви. В цей момент спільними силами бійців поліції особливого призначення, оперативників управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, СБУ та слідчих Кропивницького відділу поліції злочинне угрупування затримали.

Під час огляду транспортного засобу учасників злочинної групи вилучено кошти, ножі, пристрій для відстрілу під патрон «Флобера», маску, мобільні телефони та документи.

Троє вимагачів затримані в порядку ст.208 КПК України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники злочинного угрупування та причетні до них особи. Перевіряються можлива причетність співробітників правоохоронних органів. За вимагання фігурантам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Фото прес-служби нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.