​Голова Нацполіції на брифінгу в Офісі Президента України розповів про розслідування вбивства Павла Шеремета

Брифінг відбувся сьогодні, 23 липня, в Офісі Президента України Володимира Зеленського. Очільник відомства зазначив, що наразі поліція провела низку експертиз, зокрема, за участю іноземних колег з понад 10 країн світу. Також він розповів про робочі версії слідства. Крім того, присутнім було продемонстровано відеоматеріали, на яких зафіксовано рух підозрілих осіб з моменту закладання вибухівки під автомобіль журналіста, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


За словами Голови Нацполіції Сергія Князєва, слідчо-оперативна група провела великий обсяг роботи з метою встановлення обставин злочину, а також замовників, організаторів та виконавців.

«Ми розуміємо, що суспільство чекає саме на результат та прізвища осіб, причетних до цього злочину, але на цей час назвати їх поки передчасно. За результатами експертизи встановлено, що злочинці використали саморобний радіокерований вибуховий пристрій, який кріпився до днища автомобіля потерпілого. На четвертий та п’ятий день після вибуху, за участі фахівців ФБР міністерства юстиції США, поліцейськими проведені додаткові слідчі дії та вилучено низку речових доказів», - зазначив Сергій Князєв.

Також у ході дослідження відеоматеріалів, вилучених з більш ніж 200 камер спостереження, правоохоронці отримали інформацію про маршрут злочинців та осіб, які могли готувати та виконувати цей злочин.

Сергій Князєв зазначив, що з метою ідентифікації підозрюваних осіб здійснено їхню перевірку за пошуковими системами Інтерполу, Європолу, а також глобальних пошукових систем. Крім того, проведено аналіз відеозаписів для встановлення автомобіля ймовірних злочинців.

Поліцейські відпрацювали прилеглу до місця скоєння злочину територію. Зокрема, відпрацьовано майже 600 житлових будинків, допитано понад 3,5 тисячі осіб.

«Виконано 26 комплексних експертиз. На підставі отриманих ухвал суду в операторів мобільного зв’язку отримано інформацію по майже 44 тисячам абонентських номерів, 15 тисяч серійних номерів телефонів, 400 моніторингів, у кожному з яких від 4 до 200 тисяч з’єднань. Тобто декілька мільйонів з’єднань. Аналогічна робото з цього питання ще триває»,- сказав Голова Нацполіції.

Наразі слідством висунуто кілька версій скоєння злочину. Зокрема, професійна діяльність громадянина Шеремета на території України та закордоном. Серед інших версій – дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації, а також помилка в об’єкті злочину з огляду на те, що автомобіль належить та використовувався співмешканкою загиблого.

Голова Нацполіції зазначив, що інформація щодо розслідування вбивства журналіста має обмежений доступ і знаходиться в активній фазі. Відтак з дозволу слідчого, Сергій Князєв доповів у закритому форматі відомості досудового розслідування Президентові України Володимиру Зеленському та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Після ознайомлення з матеріалами досудового розслідування Президент України Володимир Зеленський подякував поліцейським за проведену роботу.

«Хотів би подякувати співробітникам карного розшуку. Не можу сказати, в який термін, але я думаю, що в нас буде результат. І людей, які вчинили цей злочин, буде знайдено», - сказав Володимир Зеленський.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.