​Навіщо для розгляду резонансних справ в ОП створюють спецраду?

Я розумію, що ця пропозиція пана Єрмака вже нічого не зіпсує у судовій і правоохоронній системах - бо нема вже чого псувати, все зруйновано реформами. Але декілька питань все ж маю.


Ось цитата: «Тому я можу вам розповісти про ще одну нашу ініціативу - найближчим часом за сприяння ОП почне працювати громадська рада, яка буде складатися з дійсних героїв війни на Донбасі, активістів, авторитетних людей, які є «совістю нашої нації». Всі такі справи, як і щодо Чорновол, будуть в тому числі виноситися на обговорення цієї ради», - сказав Єрмак.

Тепер питання:

- які будуть критерії «дійсності» героя війни? Дійсний - це який?

- «активіст» - це хто? питання те саме - які критерії активізму?

- «авторитетна людина». Авторитетна для кого і яким чином будуть фіксувати та вимірювати авторитет?

- «совість нації». Що таке совість? Як можна виміряти чи визначити - совість це чи ні? Наведіть хоча б один приклад «совісті нації» - щоб можна було зрозуміти підхід.

- ким потрібно бути, яким вимогам відповідати, щоб мати право визначати за багатомільйонний народ, хто в нього - совість, авторитет, активіст і дійсний герой.

- чому влада нова, а граблі з громадськими радами старі?

Те, що жодних прав у кримінальному процесі в такої спецради немає, це зрозуміло. Який сенс просто обговорювати кримінальні провадження? Тому, участь в такій раді буде чудовим маркером на адекватність.

Anna Maliar, facebook.com

Андрій Єрмак. Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.