​Вінницький поліцейський підстрелив свого колегу на очах у дітей

У сільській школі на Вінниччині капітан поліції з бойової зброї підстрелив лейтенанта на очах у сорока учнів. Це сталося у класі, де правоохоронці розповідали дітям про особливості своєї роботи і показували прийоми самооборони. Колишні беркутівці зараз служать у роті особливого призначення, повідомляє сайт «Української асоціації власників зброї».


«Тут знаходилися зброя, бронежилети, каска, спеціальні захисти для рук, для ніг, щит. Демонстрували, як щитом захищатися. А тут вони показували на собі», - розповіла Валентина Головенько, директор Рубанської школи.

Один з поліцейських був «нападником», а інший показував дітям, як захиститися від ножа. Останній повалив колегу на підлогу і за мить пролунав постріл. Діти сиділи в кількох метрах. Гільза пролетіла за два метри від них. Вчителі і діти одразу і не збагнули, що постріл був справжній.

Поранений зараз лежить у лікарні. Медикам заборонили не лише пускати до нього відвідувачів, а й навіть розказати, як він почувається. Відомо лише, що куля потрапила в живіт. Речник обласної поліції запевняє, що після операції для життя 34-річного лейтенанта загрози немає. Капітана поліції вже відсторонили від служби.

«Постріл був здійснений з необережності через порушення інструкції з безпеки при поводженні зі зброєю з його бойової зброї, яка була при ньому, тому що працівник поліції отримав для супроводження цих зразків зброї до школи», - повідомила Анна Олійник, речник Нацполіції у Вінницькій області.

Зараз у поліції проводять службову перевірку. Винуватцю загрожує до двох років обмеження волі.

У селі лише тепер усвідомили, на яку небезпеку наражали дітей. «Треба відповідальніше до цього ставитися і посилати до дітей людей, які вміють поводитися зі зброєю», - переконаний Василь Головенько, сільський голова.

Батьки обурені, адже про специфічний урок нічого не знали. Дітей після побаченого і пережитого не відпустили зі школи - вони змушені були досидіти до кінця уроків.

Скріншот з відео ТСН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.