Львівські журналісти вимагають покарати правоохоронців, які допустили побиття журналістів

lviv gurnalisti

 
Активісти Незалежної медіа-профспілки України у Львові підтримують сьогоднішню акцію протесту під стінами МВС в Києві, ініційовану Національною спілкою журналістів і Незалежною медіа-профспілкою «Міністре, розслідуй, або йди геть!». Вони пропонують керівництву МВС вжити заходів щодо покарання представників правоохоронних органів, які спостерігали за побиттям журналістки 5-го каналу, уродженки Львова, Ольги Сніцарчук і журналіста газети «Коммерсантъ» Влада Соделя. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки.


«За словами Ольги Сніцарчук, за побиттям «пильно» спостерігали правоохоронці. Їхня пасивна реакція є проявом бездіяльності та невиконання ними службових обов'язків. Така бездіяльність потребує застосування санкцій вищим керівництвом до відповідних правоохоронців», - міститься у заяві журналістів.

Львівські активісти НМПУ також бажають успіхів херсонській організації НМПУ, яка проводить сьогодні солідарну акцію у своєму місті. Також активісти НМПУ у Львові підтримують спільну заяву Незалежної медіа-профспілки (НМПУ) і Національної спілки журналістів (НСЖУ) із закликом до Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка примусити своїх підлеглих виконувати свої обов’язки, або піти у відставку.

На думку журналістських організацій, подібна обурлива практика стає традиційною на території України. Правоохоронці продовжують уперто відмовлятися відкривати кримінальне провадження щодо тих, хто нападає на журналістів. А якщо провадження відкривається, то справу швидко закривають під надуманим приводом.

Також активісти НМПУ у Львові пропонують київським колегам на кожній прес-конференції та інтерв'ю з представниками правоохоронних органів в першу чергу запитувати щодо ходу справи про побиття журналістів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.