Міністра культури Новохатька вимагають звільнити за сталінізм

ugkc

 
Попри те, що в Україні на папері нібито існує свобода віросповідання, чиновникам, схоже, закон є лише інструментом для маніпуляції, завдяки якому чинна влада може отримати чергову вигоду. Саме до такого маніпулювання належить лист за підписом першого заступника Міністра культури України Тимофія Кохана до Верховного архієпископа Української Греко-Католицької церкви блаженнішого владики Святослава Шевчука.


Міністерство в цьому листі в ультимативній формі вимагає прибрати споруди для молитов, хрести з території Майдану Незалежності та припинити богослужіння зі сцени Євромайдану. Воно посилається на певні «норми», згідно яких служба Божа правиться у відповідно відведених до цього місцях. При цьому Міністерство перекручує факти, адже жодним законодавчим актом не забороняється проводити молебні не в приміщенні церкви, а спеціально відведеними для цього місцями можуть виступати і молитовні намети, до яких апелює Кохан, також богослужіння можна проводити і просто неба.

Цей лист від Мінкульту є прикладом небаченого досі тиску на українську церкву. Організація Українських Націоналістів (бандерівців) вважає, що такий тиск є ознакою повернення до традицій сталінізму, який свого часу брутально розправлявся з традиційними українськими Церквами, зокрема з УГКЦ. І, що найбільш обурює, такий тиск відбувається в час, коли виповнилася 20 річниця виходу УГКЦ з підпілля, куди церкву загнала радянська влада.

ОУН (б) вважає, що сталіністам не місце в Міністерстві культури. Ми вимагаємо негайного розслідування факту тиску на УГКЦ та її священнослужителів, а також вимагаємо негайної відставки Міністра культури України Леоніда Новохатька та його заступника Тимофія Кохана в зв’язку з безпрецедентним і небаченим досі в незалежній Україні фактом переслідування Української Греко-Католицької Церкви.

Ми також звертаємося до всіх вірян, до активістів Євромайдану із закликом стати на захист священнослужителів і пастви УГКЦ та домогтися звільнення з владних посад новітніх сталіністів.

Сталінізму не місце в Україні!

Прес-служба Інформагенції ВЧАСНО ІНФО



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.