​Не спрацювала суддівська солідарність - суддя програв журналістам

Рівненський суддя Тимощук вдруге програв суд рівненським журналістам. Цього разу, Апеляційний суд Рівненської області виніс ухвалу, відмовивши у задоволенні апеляційної скарги судді Рівненського міського суду Олександра Тимощука. Таке рішення апеляція винесла 23 грудня 2016 року, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України.


Олександр Тимощук позивався на журналістів через те, що, на його думку, журналісти опублікували «завідомо неправдиві, наклепницькі і образливі публікації», де його звинуватили «у низьких моральних якостях та у вчиненні правопорушень, за які передбачена кримінальна відповідальність», — зазначено у позовній заяві. Суддя Тимощук вимагав від журналістів офіційного спростування та відшкодування моральної шкоди – 200 тисяч грн.

Зазначимо, що суддя позивався до членів Незалежної медіа-профспілки України, рівненських журналістів – Олексія Кривошеєва та Вікторії Мамотюк. Їх права у залі суду захищав юрист медіа-профспілки Олексій Ржанов.

Під час судового засідання, ще 8 липня 2016 року суддя Наталія Кушнір дійшла висновку, що «частина поширеної інформації є оціночними судженнями, що не підлягають спростуванню». Таке рішення не задовольнило позивача-суддю і він подав на апеляцію. Але суд апеляційної інстанції відхилив скаргу Олександра Тимощука і залишив у силі рішення суду першої інстанції.

«Важливість цього рішення важко переоцінити з огляду на учасників цієї справи, а саме особи позивача, який є суддею. Рішення апеляційного суду Рівненської області продемонструвало, що в Україні судді здатні керуватися нормами закону, а не традиціями корпоративної солідарності», – коментує Олексій Ржанов, юрист медіа-профспілки, який вів цю справу.

Незалежна медіа-профспілка вітає рівненських колег із справедливим рішенням судді. Наші юристи завжди будуть відстоювати права членів медіа-профспілки і захищати їх інтереси в залах суд усіх інстанцій.

Олександр Тимощук. Фото прес-служби НМПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.