​Порошенко підписав закон про Конституційний суд

У понеділок, 31 липня, президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про Конституційний Суд України», прийнятий Верховною Радою 13 липня. Як повідомлялося раніше, Верховна Рада прийняла за основу нову редакцію закону «Про Конституційний Суд». Цей проект закону готувався Адміністрацією президента. 11 квітня Рада відхилила аналогічний законопроект №5336-1, але в червні документ знову внесли в парламент під іншим реєстраційним номером.

Як повідомляється сайті глави держави, підписаний документ забезпечить права громадян України на справедливий суд.

Президент підкреслив, що є два принципові нововведення закону. Перше - абсолютно прозорий конкурсний відбір кандидатів у судді. Інша новація полягає в можливості будь-якого юридичної, виключаючи представників держави або місцевого самоврядування, або фізичної особи подати скаргу до Конституційного суду.

«Якщо людина, пройшовши розгляд своєї справи в звичайних судах, вважає, що закон, який був застосований при прийнятті рішення щодо нього, є неконституційним, то він не повинен більше шукати народних депутатів або президента. Він отримає, нарешті, право безпосередньо звернутися до Конституційного суду з конституційною скаргою. І суд повинен розглянути і винести відповідне рішення», - заявив Порошенко.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.