​Вища рада правосуддя визнала дії народних депутатів України втручанням у діяльність судді щодо здійснення правосуддя

На засіданні 8 серпня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів апеляційного суду Одеської області Грищенко Л.Д., Олініченко О.О. та Мандрика В.О. про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя з боку заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (далі – Комітет) Логвинського Г.В.


Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

У вказаному повідомленні, яке надійшло до Вищої ради юстиції 9 грудня 2016 року, зазначено, що Комітет звернувся до Генеральної прокуратури України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Уповноваженого ВРУ з прав людини, апеляційного суду Одеської області щодо вжиття заходів індивідуального характеру стосовно порушення прав громадянина США та Держави Ізраїль під час розгляду судової справи. Звернення підписане заступником Голови Комітету, головою підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету, народним депутатом України Логвинським Г.В.

У зверненні Комітету надано оцінку судовому рішенню (ухвалі Малиновського районного суду міста Одеси від 14 листопада 2016 року) та викладено прохання вжити заходів реагування щодо усунення порушень прав і свобод особи.

Як повідомила під час засідання доповідач – член Вищої ради правосуддя МамонтоваІ.Ю., під час попереднього вивчення відомостей, викладених суддями у повідомленні, встановлено, що у грудні 2016 року до Генеральної прокуратури України надійшов лист суддів апеляційного суду Одеської області Грищенко Л.Д., Олініченко В.В., Мандрика В.О. щодо можливих неправомірних дій народного депутата України Логвинського Г.В., пов’язаних із втручанням у діяльність суду. Цей лист надіслано до прокуратури Одеської області, під юрисдикцію якої підпадає місце можливого вчинення кримінального правопорушення. Однак за результатами розгляду вказаного листа прокуратурою Одеської області всупереч приписам статті 214 КПК України у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань було відмовлено.

Вища рада правосуддя за результатами розгляду повідомлення суддів апеляційного суду Одеської області Грищенко Л.Д., Олініченко О.О. та Мандрика В.О. про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя дійшла висновку, що, звертаючись до суду у конкретній справі з проханням розглянути факти порушення прав і свобод громадянина та вжити заходів дієвого реагування щодо усунення таких порушень чинного та міжнародного законодавства, заступник голови Комітету Логвинський Г.В. діяв не у спосіб та поза межами повноважень, визначених чинним законодавством України, та прийняла рішення звернутися до Верховної Ради України стосовно вжиття заходів щодо недопущення народними депутатами України дій, що можуть бути розцінені як втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя; внести до Генеральної прокуратури України подання про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність, що порушує гарантії незалежності суддів, зокрема невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідних відомостей за повідомленням суддів апеляційного суду Одеської області Грищенко Лариси Дмитрівни, Олініченко Валентини Віталіївни, Мандрика Віталія Олександровича про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

Фото прес-служби ВРП



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.