​Генпрокуратур захистила інтереси держави у банківській сфері

Беручи до уваги значну соціальну напругу в питаннях своєчасного відшкодування громадянам коштів за вкладами, розміщеними у банківських установах, Генеральна прокуратура України займає принципову позицію на захист законних державних інтересів у справах, пов’язаних із майном Публічного акціонерного товариства «Комерційного банку «Надра».


Так, Генеральною прокуратурою України здійснено вступ у розгляд Вищим адміністративним судом України справи за позовом одного з ТОВ до Комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна» про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на цілісний майновий комплекс загальною площею 6203,70 кв м, розташований в м. Києві, повідомляє прес-служба ГПУ.

Вказаний об’єкт нерухомості є предметом іпотеки за договором, укладеним між банком «Надра» та вказаним ТОВ, і на нього рішенням Київського апеляційного господарського суду від 16.12.2015 звернуто стягнення в рахунок погашення кредитної заборгованості перед банком в загальній сумі 83,3 млн грн. У зв’язку з тим, що вказаний банк віднесений до категорії неплатоспроможних, ці кошти мали бути спрямовані до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для здійснення відшкодування вимог його вкладників.

Намагаючись уникнути примусового стягнення кредитної заборгованості, підприємство з надуманих підстав оскаржило в судовому порядку рішення про державну реєстрацію права власності на спірний цілісно-майновий комплекс. Суди першої та апеляційної інстанцій позов задовольнили.

Вищий адміністративний суд України 13.09.2017 погодився з доводами Генеральної прокуратури України та скасував незаконні судові рішення, а провадження у справі закрив.

Фото rbc.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.