Суд відмовив Засусі у позові проти Арсенія Яценюка та «Української правди»

pech ray sud

 
У вівторок, 9 квітня, Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи до голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка та ТОВ «Україна-Хост» (Інтернет-видання «Українська правда») щодо інформації про кредит Засухи та вірогідне використання цих коштів на підкуп членів виборчих комісій.


На парламентських виборах 28 жовтня 2012 року за підрахунком голосів на підставі примірників протоколів ДВК в окрузі №94, кандидат від Об’єднаної опозиції Віктор Романюк отримав 40605 голосів виборців, а кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха – 30941. Проте після низки судових процесів, ініційованих спостерігачами від партії влади нібито про недопуск їх на виборчі дільниці, ОВК в порушення всіх процедур склала підсумковий протокол, в якому не врахувала волевиявлення на цих дільницях і вписала перемогу Тетяни Засухи.

ВО «Батьківщина» звернулася до Київського окружного адміністративного суду з позовом щодо протиправних дій ОВК №94. Уповноваженим представником «Батьківщини» при розгляді цієї справи був Арсеній Яценюк.

Як представник позивача Арсеній Яценюк подав клопотання про винесення окремої ухвали та направлення до прокуратури інформації про те, що Засуха отримала в «Укргазбанку» кредит на суму близько мільйона: «Дані кошти, вірогідно, могли бути відправлені на підкуп членів окружних виборчих комісій і безпосередньо голови виборчої комісії Мартинюка», - наголосив він. Ця інформація була опублікована на сайті «Української правди» у статті «Суд по ОВК 94 долучив до справи кредит Засухи на мільйон доларів».

Тетяна Засуха подала до суду щодо розповсюдження нібито недостовірної інформації. Проте Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи.

Суд визнав, що інформація, яка містилася у клопотанні Арсенія Яценюка, не може вважатися негативною і не є недостовірною, оскільки до клопотання було додано копію заяви Тетяни Засухи щодо отримання кредиту. Заява була підписана самою Засухою, і на документі містилася резолюція працівника банку - «В роботу». «Більше того, ані позивач, ані банк не заперечують даного факту», - йдеться в рішенні суду.

«При поданні клопотання Арсеній Яценюк не поширював недостовірну негативну інформацію про позивача, яка порочить її честь чи ділову репутацію. Навпаки, він в установленому законом порядку звертався до компетентних органів з метою перевірки відомостей щодо потенційно неправомірних дій Засухи Т.В», - наголошує суд.

Нагадаємо, кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в 94-му окрузі Віктор Романюк за підтримки Юридичного департаменту Об’єднаної опозиції направив позов до Європейського суду з прав людини щодо протиправних дій ОВК №94. Він просить суд визнати, що рішення ОВК №94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях округу та неврахування понад 30 тисяч голосів виборців порушує право на вільні вибори. Європейський суд із прав людини прийняв до розгляду цю скаргу.

Водночас через переслідування з боку влади Романюк був змушений відбути до Італії, де його арештовують на підставі сфальшованої владою кримінальної справи. Проте 29 березня суд Мілана звільнив Віктора Романюка, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.