​ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Баришівського районного суду

Доповідач із зазначеного питання – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що до Вищої ради правосуддя 28 вересня 2017 року надійшло подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про надання згоди на утримання судді Баришівського районного суду Київської області Лисюка Олександра Дмитровича під вартою.


Про це повідомляє прес-служба ВРП.

З матеріалів клопотання вбачається, що Лисюка О.Д. затримано 27 вересня 2017 року безпосередньо під час вчинення тяжкого злочину на підставі статей 208, 482 Кримінального процесуального кодексу України. Того самого дня Лисюку О.Д. вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

Лисюк О.Д. підозрюється у проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища.

До подання долучено копії матеріалів, якими обґрунтовано його доводи.

«Подання відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України та статті 58 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», зокрема містить факти та докази, що підтверджують вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, та обґрунтування необхідності утримання судді Лисюка О.Д. під вартою. Порушень гарантій незалежності судді не виявлено», – зазначив Ігор Бенедисюк.

Вища рада правосуддя, дослідивши матеріали подання, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, представників Генеральної прокуратури – начальника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Омельченка Олександра Миколайовича та прокурора цього відділу Шкрума Віталія Михайловича, представників судді – адвокатів Прийму Антона Ігоровича, Зарубіну Валерію Миколаївну, вирішилаподання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити та надати згоду на утримання судді Баришівського районного суду Київської області Лисюка Олександра Дмитровича під вартою.

Фото прес-служби ВРП



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.