​У Києві суд оголосив вирок неповнолітньому викрадачу мотоцикла

Як повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, у травні минулого року до Солом’янського управління поліції звернувся киянин із заявою про викрадення транспортного засобу. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України і розпочали оперативно-розшукові заходи.


Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що до угону мотоцикла може бути причетний 17-річний товариш потерпілого. З’ясувалося, що він заборгував хлопцю та відмовлявся повертати йому гроші. Той вирішив забрати борг самовільно. Він знав, де знаходиться мотоцикл, оскільки допомагав потерпілому з його ремонтом. Зловмисник сказав охоронцю паркінгу, що планує забрати транспортний засіб для ремонту та відвіз його у свій гараж. Хлопець встиг розібрати мотоцикл на запчастини, які заховав у різних місцях.

Поліція затримала молодика, він зізнався у скоєному та співпрацював зі слідством. Хлопець вказав правоохоронцям, де сховав запчастини - їх вилучили. Згідно із висновком експерта, вартість мотоцикла становить більше 12000 гривень.

Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом направили до Солом’янського районного суду м. Києва, який нещодавно оголосив вирок. Суд врахував вік зловмисника та його щире каяття і призначив покарання - 3400 гривень штрафу. Згідно із Законом України «Про амністію у 2016 році», киянина звільнили від сплати штрафу, однак зобов’язали сплатити 880 гривень за залучення експертів.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.