​Одеська ОДА «загубила» всі документи з оригіналами підпису Саакашвілі

В Одеській ОДА, замість 15-ти витребовуваних судом документів для експертизи, знайшли всього лише один з оригіналом підпису Михайла Саакашвілі. І це за 2 роки його перебування на посаді губернатора. Про це йшлося сьогодні на засіданні Касаційного адмінсуду у складі Верховного суду, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».


До суду згідно з ухвалою від 18 травня 2018 року надійшли оригінали документів, витребовувані для проведення експертизи підпису Саакашвілі на заяві про отримання громадянства, яка була, за його словами, сфальсифікована.

Зокрема, від ДМС надійшла дана заява про отримання громадянства та низка інших, від АП - заява про призначення на посаду губернатора та інші, але з Одеської ОДА замість витребовуваних 15-ти тільки один - розпорядження Михайла Саакашвілі на посаді губернатора від 30 травня 2015 року.

В ОДА повідомили, що ніби від цього часу і до 9 листопада 2016 року інших оригіналів документів за підписом Саакашвілі немає.

«Не виконана ухвала в частинні надання не менше 15 документів від Одеської ОДА, вважаємо, це навмисно зроблено. У супровідному листі немає причини ненадання цих документів, невже за весь час перебування Саакашвілі на посаді є тільки один документ? Бачимо в таких діях ознаки щодо можливих фальсифікацій документів. Не може бути такого, щоб людина за 2 роки на посаді підписала тільки один документ. Ми подали адвокатські запити, щоб з'ясувати причину», - повідомив адвокат Руслан Чорнолуцький.

«Не важливо, які причини відсутності документів, чи документи знищили, чи на інших документах просто факсиміле. Звичайно, дивно, але маємо те, що маємо», - заявив представник Президента.

Крім того, адвокати подали клопотання долучити до проведення експертизи ще низку документів. Дані клопотання суд задовольнив.

«За відсутності документів від Одеської ОДА, просимо додати документи з оригіналами підписів. З боку Михайла Саакашвілі доречно долучити оригінал довідки про отримання додаткового захисту, а також договори, укладені з адвокатами, де оригінальний підпис Саакашвілі», - зазначив адвокат Павло Богомазов.

«Михайло Саакашвілі неодноразово казав, що всі державні органи діють в чіткій координації щодо фальсифікації підпису на документах. При допиті свідків на минулих засіданнях, свідки не дали точної відповіді, чи ніхто не мав доступу до документів, а відповідно можливості їх сфальсифікувати. Тому для достовірності експертизи потрібно долучити в необхідній кількості документи з оригіналами підпису», - додав він.

За словами Руслана Чорнолуцького, сам Михайло Саакашвілі повідомив, що особисто підписував безліч документів, будучи на посаді губернатора - кадрові розпорядження, погодження кандидатур, економічні документи тощо. Також Саакашвілі повідомив, що на деяких документах, наданих для експертизи з ДМС та АП, стоїть не його підпис.

Нагадаємо, 11 травня суд вирішив призначити експертизу підпису Михайла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства, на основі якої його позбавили громадянства. Адвокати клопотали про залучення міжнародних експертів до проведення експертизи.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.