​Суд визнав недійсним договір на 712 млн грн про надання послуг із днопоглиблення у портах України

18 липня 2018 року Господарський суд міста Києва своїм рішенням визнав недійсним договір на проведення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 712 млн грн, укладений між державним підприємством «Адміністрація морських портів України» (далі — ДП «АМПУ») та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».


Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Таким чином суд задовольнив у повному обсязі позов, із яким Національне антикорупційне бюро України звернулося у березні 2017 року задля запобігання розтраті бюджетних коштів та захисту державних інтересів.

У результаті визнання договору недійсним, вдалося запобігти перерахуванню на користь ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» близько 395 млн грн та завдання ДП «АМПУ» збитків на суму близько 146 млн грн. У ході часткового виконання вказаного договору виконавцем завищено вартість послуг та завдано збитків на суму 118 млн грн.

Підставою позову НАБУ стали матеріали, отримані детективами під час здійснення під процесуальним керівництвом прокурорів САП досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками заволодіння у 2015–2016 роках коштами ДП «АМПУ» під час проведення процедур державних закупівель, укладення та виконання договорів з ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» про надання послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

За даними слідства, в 2015-2016 роках ДП «АМПУ» проведено дві процедури закупівлі днопоглиблювальних послуг у формі конкурсних торгів. Проте переможця торгів при проведенні обох торгів обрано з порушеннями Закону України «Про державні закупівлі» та Закону України «Про захист економічної конкуренції». Всупереч рекомендаціям державних аудиторів, наданих до моменту укладення другого договору, службові особи ДП «АМПУ» підписали договір про закупівлю робіт та послуг із переможцем торгів — ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв». Внаслідок таких дій державі завдано збитків в особливо великих розмірах, а саме — на суму понад 247 млн грн. Ця сума підтверджена висновками судово-економічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження. Порушення, допущені при проведенні закупівлі, підтверджені висновками спеціалістів Державної аудиторської служби України та рішеннями Антимонопольного комітету України.

Нагадуємо, 19-20 квітня 2018 року підозрюваним у заволодінні понад 247 млн грн ДП «Адміністрація морських портів України» відкрито матеріали слідства для ознайомленням перед скеруванням обвинувального акту до суду.

Досудове розслідування цих фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року.

Публікації за темою: https://goo.gl/uZzhJt

Фото mind.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.