​Суд обрав запобіжний захід всім фігурантам справи Аллерова

Екс-командувачу Національної Гвардії України (Юрию Аллерову – ред.), генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу, причетним до заволодіння майна Головного управління Національної гвардії у розмірі 81,64 млн грн, обрано запобіжний захід. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.


Відповідне рішення 16-17 травня 2019 року ухвалили слідчі судді Солом’янського районного суду м. Києва. Екс-командувачу Нацгвардії України — тримання під вартою з альтернативою застави у 4,8 млн грн, генеральному директору компанії-забудовника — застава у 2 млн грн, оцінювачу — застава у 1,5 млн грн.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ та прокурорів САП лише стосовно екс-командувача Нацгвардії і відмовив у задоволенні клопотань щодо решти підозрюваних (суд призначив їм заставу, тоді як слідство клопотало про тримання під вартою). Сумарний обсяг застав (8,3 млн грн), призначених судом, майже вдесятеро менший за збитки, завдані діями підозрюваних.

Екс-командувача Нацгвардії України, гендиректора компанії-забудовника та оцінювача затримано 14 травня 2019 за підозрою у вчиненні злочину, кваліфікованогоза ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (оцінювача — ще й ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми BIHUS.INFO.

Юрий Аллеров. Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.