​Суд просять скасувати обмеження для внутрішньо переміщених осіб щодо отримання пенсій та інших виплат виключно через Ощадбанк

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від заступника прокурора Автономної Республіки Крим до Кабінету Міністрів України. Позивач просить суд скасувати п.1 постанови КМУ «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» в частині, що стосується виплат пенсій, довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, що призначені зазначеним особам, через рахунки та мережу установ ПАТ «Державний ощадний банк України», повідомляє прес-служба суду.


Серед інших вимог позову – скасування окремих положень Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою КМУ від 30.08.1999 р., відповідно до яких Ощадбанк визначено уповноваженим банком для відкриття поточного рахунку для виплат пенсій чи інших грошових виплат внутрішньо переміщеним особам.

Визначення Ощадбанку єдиними банком для проведення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, на думку позивача, не відповідає ст.1 Першого протоколу Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, положенням ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та порушує засади цивільного законодавства на свободу договору та вибір контрагента.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Фото oask.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.