​Слідчого поліції судитимуть за 2 тисячі доларів США неправомірної вигоди

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУ Нацполіції в Донецькій області, підозрюваного у вимаганні та отриманні 2000 доларів США неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба бюро.


Досудове розслідування здійснювали слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Досудовим розслідуванням встановлено: за 2000 доларів США правоохоронець обіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності особу, яка скоїла ДТП; поліцейського затримали під час спроби втечі з місця отримання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 40 000 грн.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна прокуратура України. Оперативний супровід - працівники Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Кваліфікація: одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Фото dbr.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.