Обвинувачення проти Тимошенко зруйновано. Кірєєв продовжує процес

Фото tymoshenko.ua8 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко. Засідання почналося за адресою: вул. Хрещатик, 42а, о 09:30.
 
Обвинувачення щодо Юлії Тимошенко повністю зруйновано. Про це заявив сьогодні журналістам адвокат Сергій Власенко.  
 
Водночас, зазначив він, суддя продовжує слухати справу і його не цікавить, що замість підпису Тимошенко на директивах стоїть факсиміле. «Він виконує ту команду, яку він отримав», - наголосив Власенко.
 
Адвокат підкреслив, що у своїх поясненнях Юлія Тимошенко повністю розбила штучне сфальсифіковане звинувачення у цій кримінальній справі.
 
«Юлія Тимошенко чітко зазначила, що вона не мала жодного відношення до підготовки, розробки та підписання газових контрактів, оскільки ці контракти підписувались НАК «Нафтогаз України» із представниками російської компанії ВАТ «Газпром», - сказав він.
 
«Тимошенко провела політичні переговори з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним і в межах своєї компетенції прийняла рішення і довела висновки до керівництва Мінпаливенерго та НАК «Нафтогазу», - додав Сергій Власенко.
 
Водночас, за словами Власенка, обвинувачення стверджує, що Тимошенко нібито власноруч підготувала директиви, підписала їх та передала НАК «Нафтогазу».
 
«Юлія Тимошенко не готувала директиви! На тому примірнику, які знаходяться в матеріалах справи, немає її підпису, печатку поставили представники Секретаріату Кабміну, які зазначили про це у своїх свідченнях, а самі Директиви вона передала міністру палива та енергетики Юрію Продану - це підтвердив сам Продан, Дубина та Михайло Лівінський», - наголосив адвокат.
 
«Таким чином обвинувачення щодо Тимошенко повністю зруйновано», - підкреслив він.
 
Окрім того, Сергій Власенко повідомив, що графологічна експертиза повністю сфальшована, оскільки назвала факсимільний відтиск особистим підписом, а результати економічної експертизи не ґрунтуються на матеріалах справи і протирічать їм, в тому числі протирічать висновкам КРУ з питань перевірки НАК «Нафтогаз України».
 
Кірєєв не дозволив відновити трансляцію. Судилище розглядає клопотання обвинувачення
 
Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов звернувся до суду з проханням поставити на розгляд питання про відновлення фото- та відеофіксації судових засідань представниками засобів масової інформації.
 
"Прошу поставити на обговорення питання про допуск представників ЗМІ, які будуть здійснювати відеофіксацію і аудіотрансляцію. Я прошу поставити на обговорення і прийняти рішення про допуск ЗМІ", - звернувся до суду Юрій Сухов.
 
Але суддя не поставив це питання на розгляд і надав можливість прокурору Олександру Микитенку заявляти клопотання сторони державного обвинувачення. Прокурор оголосив клопотання про долучення до матеріалів справи низки документів.
 
Для ознайомлення учасників процесу з цими документами і для підготовки технічних засобів для відображення наявної на диску інформації головуючий у справі оголосив технічну перерву у судовому засіданні до 10:05.
 
Прокурори намагаються долучити до справи докази, одержані незаконним шляхом
 
Захисники Юлії Тимошенко заявляють, що сторона державного обвинувачення намагається долучити до матеріалів справи документи, більшість з яких одержані незаконним шляхом.
 
"Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, джерело яких невідоме", - заявив у судовому засіданні адвокат Микола Сірий під час розгляду клопотання сторони обвинувачення про долучення до матеріалів справи низки документів.
 
Сторона обвинувачення просить суд долучити до матеріалів справи матеріал інформаційного агентства УНІАН, у якому міститься заява Віктора Ющенка про те, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не використала директиви, видані Президентом, в процесі газових переговорів з Росією у січні 2009 року.
 
Однак захисник Юрій Сухов зазначив, що Президент не мав права видавати директиви господарюючому суб’єкту. "Якщо прокуратура каже, що жодна посадова особа, окрім міністра палива та енергетики, не має права втручатися в діяльність господарюючого суб’єкта, то, в першу чергу, прокуратура за такою логікою мала б порушити кримінальну справу стосовно екс-президента. А Президент жодного стосунку до діяльності НАК "Нафтогазу" не має. Якраз в діях Президента треба розглядати склад злочину, бо він не мав права видавати директиви", - наголосив адвокат.
 
Крім того, сторона обвинувачення просила долучити до матеріалів справи, зокрема, рецензію Харківського інституту судових експертиз на експертне дослідження Центру судових експертиз "Альтернатива", підготовлене за ініціативою сторони захисту.
 
У відповідь на це Юрій Сухов зазначив, що ця установа не мала права готувати такі рецензії, бо це є виходом за межі її повноважень. "Я навіть не знаю, як сказати – це злочин. Не може надавати рецензію ця установа, бо це державне підприємство Міністерства юстиції України. Це вихід за межі повноважень державного закладу. А звідки Міністерство юстиції взяло оригінал? Або суд надав оригінал, або прокуратура дала копію цього документу Міністерству юстиції. І казати, що це саме той висновок, є, як мінімум, абсурдним. Тому експерти цієї установи мають нижчу кваліфікацію, ніж експерти, які готували експертний висновок", - пояснив захисник Юлії Тимошенко.
 
Крім того, обвинувачення просило долучити до матеріалів справи документ фінансової звітності НАК "Нафтогаз України" за 2009 рік, підготовлений аудиторською компанією "Ernst&Young", довідку НАК "Нафтогаз України" про обсяги запасів природного газу на момент виникнення газової кризи.
 
"Я думаю, що його обов’язково треба долучати, тому що це дійсно документ, який може пояснити ситуацію у справі. Я прошу обов’язково долучити цей документ, який НАК "Нафтогаз" надав для матеріалів справи. Цей документ остаточно підтверджує фальшивість всіх експертиз, які були зроблені на замовлення прокуратури", - зазначила Юлія Тимошенко.
 
"Ми заперечуємо проти долучення всіх документів, окрім документу "Ernst&Young", оскільки всі ці документи не можуть бути в кримінальній справі як докази", - резюмував Юрій Сухов.
 
Юлія Тимошенко: влада продовжує стягати в кримінальну справу сміття
 
Юлія Тимошенко заявляє, що долучення на вимогу державного обвинувачення нових документів є ще свідченням мобілізації всієї державної адміністративної системи на проведення політичних репресій.
 
"Вони продовжують стягати в кримінальну справу сміття і долучати його до справи, так чином імітуючи нібито, що є склад злочину", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні у судовому засіданні.
 
Зокрема, екс-прем'єр звернула увагу суду на терміни, за які два державні інститути на замовлення Міністерства юстиції підготували рецензію на судово-економічний висновок незалежного Центру судових експертиз "Альтернатива". "Суд зараз отримує через прокуратуру рецензію на документ, який є у суду в єдиному екземплярі, на замовлення Міністерства юстиції – не на замовлення суду, навіть не на замовлення прокуратури, а Міністерства юстиції… Вся машина, як свідчать ці факти, працює на те, щоб політичні репресії продовжувати", - зазначила вона.
 
Проте Юлія Тимошенко підтримала долучення до матеріалів справи результати аудиту діяльності НАК "Нафтогаз України" в 2009 році, проведеного незалежною міжнародною компанією "Ernst&Young", як "надзвичайно важливого документу, що спростовує всі звинувачення прокуратури".
 
Зазначимо, що суд на вимогу державного обвинувачення долучив до справи не лише результати міжнародного аудиту та довідки НАК "Нафтогаз України" про обсяг природного газу та його транспортування у період газової кризи, але й відверто сфальшовані документи, які не були належним чином оформлені. Зокрема, йдеться про копію постанови Головної військової прокуратури Російської Федерації про закриття в 2005 році кримінальної справи проти Юлії Тимошенко, рецензію Харківського та Дніпропетровського науково-дослідних інститутів судових експертиз на судово-економічний висновок незалежного Центру судових експертиз "Альтернатива", а також відеозаписи з засідань Кабінету міністрів, які проходили під головуванням Юлії Тимошенко.
 
Кірєєв не дав Юлії Тимошенко часу на ознайомлення з новими матеріалами справи
 
Головуючий у судовому процесі з розгляду справи Юлії Тимошенко відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про надання двох робочих днів для ознайомлення з документами, долученими сьогодні судом до матеріалів кримінальної справи, та підготовки на їх основі відповідних клопотань.
 
"Стороні захисту треба ознайомитися з документами, які були долучені до матеріалів справи – і з аудиторським висновком, і з рецензіями, з іншими документами. Тому ми просимо одну добу для того, щоб ознайомитися з цими матеріалами, а другу теж робочу – для підготовки клопотань на їх основі і щоб поспілкуватися з підзахисною Юлією Тимошенко у слідчому ізоляторі з цього приводу", - звернувся до суду адвокат Микола Сірий.
 
Але суддя, відмовивши у задоволенні цього клопотання, надав стороні захисту близько 15 хвилин на ознайомлення з новими матеріалами справи і оголосив перерву в судовому засіданні до 12:10.
 
Крім того, сторона захисту звернулася до суду з проханням поставити на розгляд клопотання про залучення в якості свідків міністра юстиції України Олександра Лавриновича, його заступника, який мав відношення до підготовки рецензій Харківського та Дніпропетровського НДІ судових експертиз на судово-економічний висновок незалежного Центру судових експертиз "Альтернатива", а також керівників цих установ.
 
Сторона захисту також вимагає викликати до суду у якості свідка старшого слідчого Генеральної прокуратури України Олександра Нечвоглода, який в порушення вимог законодавства продовжує збирати матеріали у справі, яка вже не знаходиться у його провадженні.
 
Для уточнення прізвищ осіб, які мали відношення до підготовки долучених до справи рецензій сторона захисту просила оголосити перерву в судовому засіданні. Але суддя наразі не поставив це питання на розгляд.
Юлія Тимошенко: продовжувати справу далі – значить повністю ігнорувати факти
Юлія Тимошенко вчергове заявила клопотання про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно неї, за відсутністю в її діях складу злочину та про звільнення її з-під варти.
"Продовжувати далі цю справу – це значить повністю ігнорувати факти, які цілком і повністю спростовують всі ці обвинувачення", - заявила Юлія Тимошенко у судовому засіданні, обґрунтовуючи своє клопотання.
Екс-прем'єр наголосила, що суд повинен з'ясувати лише два факти: право на підписання директив прем’єр-міністром і відсутність збитків, нібито нанесених під час підписання газових угод в січні 2009 року. "Законодавство не передбачає обов’язкової функції Кабінету міністрів приймати директиви для підписання контрактів господарюючими суб’єктами. Друга обставина: збитків у "Укртрансгазу" по транспортуванню російського природного газу через територію України не було", - нагадала Юлія Тимошенко.
"І тому я дуже прошу, враховуючи, що я вчора дала показання, дала відповіді на питання, я письмово передала разом із своїм клопотанням це пояснення своє з посиланням на документи, з посиланням на всі абсолютно складові, які свідчать про відсутність складу злочину – я вас прошу: задовольніть це клопотання і закрийте, будь ласка, цю справу по пункту 6.2. Кримінально-процесуального кодексу. І це буде єдиним законним рішенням в цьому судовому засіданні", - наголосила екс-прем'єр.
У свою чергу, сторона державного обвинувачення висловила думку, що "суд не має права закривати кримінальну справу, суд зобов’язаний постановити вирок". "Підстав для задоволення клопотання ми не вбачаємо", - сказав представник прокуратури.
Суддя Родіон Кірєєв в результаті розгляду клопотання надав лише близько сорока хвилин на відпочинок та поєднав цю перерву з розглядом клопотання в нарадчій кімнаті. Перерву оголошено до 14:05.
Кірєєв проігнорував беззаперечні докази і залишив Юлію Тимошенко під вартою
Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно екс-прем'єра, та про звільнення її з-під варти.
"У задоволенні клопотання Тимошенко Юлії Володимирівни відмовити. Додатки, додані до клопотання, повернути захисникам", - зачитав Родіон Кірєєв постанову суду після 40-хвилинного перебування в нарадчій кімнаті.
Після перерви Печерський районний суд продовжує розгляд справи.
Захист Юлії Тимошенко заявив клопотання про винесення виправдувального вироку
Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 15:10 для надання учасникам судового процесу на огляд клопотань сторони захисту.
Зокрема, суддя зазначив, що судом розглядатимуться клопотання про винесення виправдувального вироку, про визнання неприпустимими доказів у справі, про витребування доказів, про виклик спеціалістів, експертів та свідків для допиту у судовому засіданні.
Суддя оголосив, що після ознайомлення учасників судового процесу з клопотаннями суд поставить на розгляд питання про виклик свідків.
Юлія Тимошенко: Банкова поставила судилищу завдання оголосити вирок 15-16 вересня
Юлія Тимошенко заявляє, що, за інформацією сторони захисту, головуючому у справі Родіону Кірєєву поставлено завдання оголосити обвинувальний вирок у кримінальній справі, порушеній стосовно неї, 15 або 16 вересня.
"Поставлені дуже чіткі параметри часу. Я хочу повідомити вам, пане суддя, що ми працюємо так само, скажімо, по певним можливостям нашим і в Адміністрації Президента, і з прокуратурою, і з усіма. Нам дуже чітко передають інформацію. Я хочу вам повідомити, що так, як нам надали інформацію, 15-16 вересня вам поставлено завдання винести вирок, причому вирок обвинувачення, і причому не звертаючи увагу ні на які покази", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні у судовому засіданні.
Юлія Тимошенко також повідомила, що очікується посилення загонами спецпідрозділу "Беркут" Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з оголошенням в ці дні вироку у справі. "Нам передали інформацію, що на 15-16 вересня стягують "Беркут" в Київ з інших регіонів для того, щоб оголосити вирок", - сказала екс-прем'єр.
Під час оголошення цієї інформації суддя Родіон Кірєєв перебивав Юлію Тимошенко і наполягав на обґрунтуванні підсудною клопотання сторони захисту про виклик свідків.
Судилище відхилило всі клопотання адвокатів Юлії Тимошенко
Суд відмовив у задоволенні всіх клопотань сторони захисту про виклик свідків та про проведення очної ставки між колишнім Президентом Віктором Ющенком та колишнім голово НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.
"Незважаючи на увагу журналістів, не звертаючи увагу на те, що за цим стоять дипломатичні представництва і взагалі половина цивілізованого світу, просто плюнули на все це. Не запрошують експертів, яких захист просить, не запрошують свідків, не долучають матеріали, тому що ви розумієте, що все вже давно вирішено", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні у судовому засіданні.

Сторона захисту у своєму клопотанні просила суд допитати заступника голови КРУ Наталю Рубан, колишніх урядовців Григорія Немирю та Петра Крупка, а також головних бухгалтерів НАК "Нафтогаз України" та ДК "Укртрансгаз".
Крім того, сторона захисту просила запросити в якості свідків експертів Харківського та Дніпропетровського науково-дослідних інститутів судових експертиз, міністра юстиції Олександра Лавриновича та його першого заступника, які мали відношення до підготовки рецензії на експертні висновки Центру судових експертиз "Альтернатива", зроблених на запит сторони захисту.
Також захист просив допитати керівників телеканалів ICTV, "Інтер" та ТРК "Україна" про відеозапис, наданий ними Генеральній прокуратурі, з виступом прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових подій 2009 року.
У якості свідків захист просив запросити також слідчих Генеральної прокуратури, які завірили копію постанови Головного управління військової прокуратури Російської Федерації про закриття в 2005 році на території Росії кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.
"Я наполягаю на виклику даних свідків, в іншому разі це буде свідчити про одно осібність і поспішність судового розгляду", - заявив захисник Олександр Плахотнюк.
Юлія Тимошенко також наголосила, що поведінка прокурорів і судді свідчить про те, що ані сторона обвинувачення, ані суд не зацікавлені у встановленні істини у справі. "Поки мої захисники детально пояснювали, для чого потрібні свідки, прокурори відверто позіхали і спали, а судді взагалі нецікаво. І це відношення до справи", - прокоментувала Юлія Тимошенко.
Кірєєв проігнорував клопотання про виправдувальний вирок Юлії Тимошенко
Родіон Кірєєв залишив без розгляду клопотання сторони захисту про винесення виправдувального вироку щодо екс-прем'єра.
"Такі питання повинні вирішуватися у нарадчій кімнаті, тому це клопотання свідчить про намагання захисту вплинути на суд", - сказав Родіон Кірєєв.
Суддя також зазначив, що розгляд цього клопотання не може розглядатися на даному етапі судового розгляду.
"Пане суддя, може, вже досить всіх мучити? Оголосіть вирок, який вам написали в Адміністрації Президента, і не мучте КПК", - обурилася Юлія Тимошенко.
Юлія Тимошенко: правові обґрунтування в цьому суді не мають значення
Родіон Кірєєв відмовив стороні захисту у витребуванні для долучення матеріалів справи документів фінансової звітності НАК "Нафтогаз України" та "Укртрансгаз" та інших ключових документів.
"Правові обґрунтування не мають значення в цьому суді. Може, ви сторону захисту відпустите додому і мене відвезете в СІЗО? Бо сторона захисту в цьому процесі не потрібна", - обурилася Юлія Тимошенко рішенням суду.
"Сторона захисту через канцелярію суду подала всі клопотання в письмовому вигляді, де міститься все обґрунтування, а що стосується усної заяви, то немає сенсу щось додавати з правової точки зору, тому що правові обґрунтування в цьому залі нікому не потрібні", - звернувся захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий до суду.
Сторона захисту, зокрема, просила витребувати та долучити до матеріалів справи накази НАК "Нафтогаз України" про облікову політику, платіжні доручення між "Нафтогазом" та "Укртрансгазом" та інші первинні бухгалтерські документи компаній, протокол засідання правління НАК "Нафтогаз України" від 28 січня 2008 року, документ фінансової звітності "Укртрансгазу" за 2009 рік, надіслати запит до Міністерства юстиції щодо з'ясування походження документів, які були направлені до Харківського та Дніпропетровського НДІ судових експертиз при підготовці рецензії на експертний висновок Центру судових експертиз "Альтернатива".
У результаті розгляду суддя задовольнив клопотання лише в частині долучення до матеріалів справи фотокопії доручень, наданих прем’єр-міністром Юлією Тимошенко тодішньому міністру палива та енергетики Юрію Продану від 19 січня 2009 року.
Юлія Тимошенко: судилищу не потрібні дипломи про юридичну освіту
Родіон Кірєєв не звертає увагу на правові позиції адвокатів під час обґрунтування клопотань.
"У цьому судовому процесі дипломи з юридичною освітою не потрібні, тому що право тут нічого не вирішує, тут вирішує тільки політична доцільність. Тому і мої захисники, і я – ми не бачимо абсолютно ніякої потреби проголошувати якісь правові позиції. У вас є написані клопотання. Я думаю, що ви і без нашого правового обґрунтування вдало в усьому відмовите, тому навіщо втрачати час?", - сказала Юлія Тимошенко в судовому засіданні під час розгляду клопотання сторони захисту про виклик та допит спеціалістів і експертів та про призначення повторних судово-економічних експертиз у справі.
У клопотанні сторони захисту міститься прохання запросити для допиту експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, а також призначити повторні судово-економічні експертизи, зокрема, газових контрактів між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".
Усі захисники під час розгляду цього клопотання заявили, що не вбачають доцільності у витраті часу на висловлення своєї правової позиції, оскільки суд все одно не бере їх до уваги. "В Україні не діє адвокатура, в цьому судовому засіданні для забезпечення права на захист та надання правової допомоги. Якщо адвокатура не діє в судовому засіданні, то немає жодного сенсу виступати з правовими обґрунтуваннями", - сказав захисник Микола Сірий.
Суддя Родіон Кірєєв на місці постановив відмовити у задоволенні клопотань захисту про допит спеціалістів та експертів та оголосив, що клопотання про призначення додаткових експертиз буде вирішуватися в нарадчій кімнаті.
У судовому засіданні оголошено перерву до 18:20.
Кірєєв відмовився призначати додаткові експертизи у справі Юлії Тимошенко
Родіон Кірєєв відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про призначення додаткових експертиз.
"Відсутні підстави для призначення додаткових експертиз, не наведені доводи про необхідність призначення додаткових експертиз. У задоволенні клопотання відмовити", - зачитав суддя постанову суду, винесену в нарадчій кімнаті.
Сторона захисту зверталася до суду, зокрема, з проханням провести комплексну почеркознавчу експертизу підпису екс-прем'єра Юлії Тимошенко на директивах, виданих нею голові НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині на проведення переговорів з ВАТ "Газпром", провести експертизу загальної довідки фінансової діяльності НАК "Нафтогаз України" в 2007-2009 роках, газових контрактів між "Нафтогазом" та "Газпромом" від 19 січня 2009 року тощо.
Як відомо, до перерви Родіон Кірєєв відхилив більшість клопотань, заявлених стороною захисту. Зокрема, суд залишив без розгляду клопотання про винесення виправдувального вироку щодо Юлії Тимошенко, відмовив у витребуванні для долучення матеріалів справи документів фінансової звітності НАК "Нафтогаз України" та "Укртрансгаз" та інших ключових документів, а також залишив без задоволення клопотання про виклик свідків та про проведення очної ставки між колишнім Президентом Віктором Ющенком та колишнім голово НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.
У суді не буде допитано заступника голови КРУ Наталю Рубан, колишніх урядовців Григорія Немирю та Петра Крупка, головних бухгалтерів НАК "Нафтогаз України" та ДК "Укртрансгаз", експертів Харківського та Дніпропетровського НДІ судових експертиз, міністра юстиції Олександра Лавриновича та його першого заступника.
Суддя відмовився також допитувати керівників телеканалів ICTV, "Інтер" та ТРК "Україна" про відеозапис, наданий ними Генеральній прокуратурі, з виступом прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових подій 2009 року і слідчих Генеральної прокуратури, які завірили копію постанови Головного управління військової прокуратури Російської Федерації про закриття в 2005 році на території Росії кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.
Юлія Тимошенко та її адвокати можуть відмовитися від участі у дебатах
 
Юлія Тимошенко заявляє, що сторона захисту відмовиться від участі у судових дебатах у разі ненадання адвокатам часу для підготовки до них.
"Якщо ви не надасте нам час для підготовки моїх захисників і моєї підготовки до дебатів, ми зробимо публічну заяву, що будемо відмовлятися від участі у дебатах", - заявила Юлія Тимошенко у судовому засіданні.
Кірєєв частково дозволив трансляцію подій у судилищі
Родіон Кірєєв дозволив фото- та відеозйомку судового процесу лише під час оголошення судового рішення.
При цьому захисники Юлії Тимошенко відмовилися обґрунтовувати це клопотання Юрія Сухова, оскільки вважають, що їх думка жодним чином не впливає на рішення судді. "Враховуючи закінчення робочого часу, я відмовляюся обґрунтовувати клопотання", - сказав Олександр Плахотнюк.
"Усі думки викладені в письмовому клопотанні", - додав Микола Сірий.
Як відомо, сьогодні на початку судового засідання адвокат Юрій Сухов вже звертався до суду з проханням поставити на розгляд питання про відновлення фото- та відеофіксації судових засідань представниками ЗМІ, але суддя Родіон Кірєєв залишив клопотання без розгляду.
Кірєєв похапцем завершив судове слідство. У понеділок – дебати
Родіон Кірєєв оголосив про завершення судового слідства та перехід до етапу судових дебатів.
"Судом розглянуто всі клопотання, передані через канцелярію суду. Суд оголошує судове слідство закінченим. Суд переходить до судових дебатів", - постановив Родіон Кірєєв.
Він оголосив перерву у судовому засіданні до 09:30 понеділка, 12 вересня, "для надання часу для підготовки у виступах в судових дебатах".
 
Інформація оновлюється за матеріалами tymoshenko.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.