Журналістські організації обурені намаганням уряду запровадити цензуру

vr tsenzura

 
Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка та Комісія з журналістської етики висловлюють своє обурення намірами Уряду та більшості народних депутатів запровадити цензуру в Україні під виглядом захисту національних інтересів.


Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), предають «Конфлікти і закони».

Ухваленим у першому читанні законопроектом № 4453-а «Про санкції» передбачено позасудове обмеження фундаментальних та конституційних прав громадян України, що суперечить міжнародним зобов’язанням України, Конституції України, євроінтеграційному курсу держави. Це також не відповідає меті законопроекту, який замість санкцій, тобто обмеження діяльності та прав іноземних громадян та бізнесу держави-агресора, прагне обмежити права і свободи громадян України.

Україна вже мала негативний досвід, коли під виглядом боротьби за національні інтереси планувалося встановлення диктаторського режиму. Тоді прийняття «законів 16 січня» призвело до масштабних протестів в Україні. Тепер же таке «законотворення» не тільки не допоможе у боротьбі із зовнішнім ворогом, але й призведе до внутрішнього розколу у суспільстві.

Розуміємо бажання влади розробити швидкі у застосуванні механізми реагування на загрози національним інтересам і національній безпеці. Але демократичні цінності вимагають і демократичного управління в державі, навіть якщо для їх реалізації потрібен час і зусилля. Уряду не потрібно придумувати новий механізм — достатньо звернутися до відпрацьованої практики країн Європейського Союзу. Натомість, запропонований законопроект наділяє РНБО — орган, який відповідно до закону здійснює лише координаційні функції — повноваженнями абсолютної влади в Україні. Ніхто не може узурпувати державну владу в Україні, навіть, або особливо, прикриваючись благими намірами захисту нацбезпеки.

Вважаємо, що така спроба влади впровадити антиконституційний закон – це не що інше, як цинічне і свідоме намагання перетворити журналістику на пропагандистську машину, яка висвітлюватиме виключно позицію влади, позбутися неугодних поглядів і організацій, незалежних засобів масової інформації.

Триває час випробувань для незалежної української журналістики, українських політиків і українського суспільства в цілому на відданість демократичним цінностям та європейському вибору. Ми закликаємо гідно здати цей іспит.



Коментарі

  +9 #1 Решительный 12 авг. 2014 г., 20:09:08
А чему тут удивляться. При Яныке Поганом автомайдановце перед посадкой таскали в суд, а нынешние не согласны повторять ошибки ПАПЕРЕДНИКОВ. По новым законам просто прокурор решил и человека на месяц на нары. Новый дракон всегда страшнее предыдущего.
  +0 #2 Юрій 13 авг. 2014 г., 06:35:23
Нічим тут дивуватись. Чого можна було очікувати від олігарха і засновника партії регіонів. Це тільки квіточки ягідки схоже появляться пізніше. По ділам їхніх пізнаєте Ви їх.
  -1 #3 Микола 13 авг. 2014 г., 06:35:31
Нічого такого в проекті Закону "Про санкції" немає. Цензура була і до цього в усіх ЗМІ.Якщо її не було, то була самоцензура. Вільної преси в нас ніколи не було і не буде при таких "обуреннях"
  -1 #4 Влад 13 авг. 2014 г., 06:37:42
Навіщо здіймати стільки галасу! У час реальної війни з російськими агресорами слід часом й помовчати. Адже не всі, хто називає себе журналістом, пломеніє любов"ю до України. Прикладів цьому чимало- "Вести", телеканал "112", масса интернет сайтов...
  -1 #5 Панас 13 авг. 2014 г., 06:38:41
Я имею право не платить операторам ТВ за то что они включили в пакеты вражеские пропагандистские каналы. В условиях необъявленной войны такой закон нужен. Кому не нравится валите в Россию, там ваши права и ширше и глубше!
  -1 #6 Оксамит 13 авг. 2014 г., 06:42:54
Підкажить, а зможуть Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка та Комісія з журналістської етики, гарантувати населенню Украини виконання Конституції Украини в розділі безпеки державних кордонів України та національної безпеки України?Чи не повино суспільство для закінчення бойових дій на теренах України, трошички поступитися правами та свободами громадян, яки від тієї свободи вже взяли до рук зброю. ДОСИТЬ курви вити!
  -2 #7 Olya 13 авг. 2014 г., 06:45:30
Вважаю будь-які антидержавні публікації повині жорстко каратись! І це не цензура - а захист національних інтересів! А продажних журналюг вистачає - Кремль цим і користується
  +1 #8 черногор 13 авг. 2014 г., 06:45:37
Вставай Україно, збирайся на бій з поганою сварой бандитською, з кацапсько-жидівською хунтою що править тобой
  +1 #9 Олег 13 авг. 2014 г., 06:46:10
К власти пришли шизофренники-террористы, чему тут удивляться.
  +0 #10 Это только начало... 13 авг. 2014 г., 06:49:24
А когда пришли за журналистами, уже некому было говорить...
  +1 #11 Это только начало... 13 авг. 2014 г., 06:51:25
а когда пришли за журналистами - уже некому было говорить..
  +1 #12 Это только начало... 13 авг. 2014 г., 06:53:14
а когда пришли за журналистами -уже некому было говорить...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.