Порошенко прийняв дивні умови про припинення вогню на Донбасі

poroshenko peremir

 
Президент України Петро Порошенко заявив про те, що після тристоронньої зустрічі контактної групи в Мінську він зможе дати Генштабу наказ про припинення вогню на сході України.


«Припинення вогню всіма сторонами, роззброєння - це те, що повинно стати основою початку мирного процесу», - підкреслив глава держави.

Раніше президент Росії Володимир Путін погодив з президентом України Петром Порошенко план дій по врегулюванню ситуації в Україні. Він складається з 7 пунктів.

В якості першого заходу він назвав «припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців Півдня-Сходу України на донецькому і луганському напрямках».

Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню.

Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки.

Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту.

П’яте - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов.

Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області.

І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючою інфраструктури.

У свою чергу, лідери самопроголошених Донецької і Луганської «народних республік» висунули свої умови. В якості попередньої умови влада «народних республік» зажадала від українського керівництва припинити польоти авіації над контрольованими ними територіями і відкрити вранці 7 вересня коридор для доставки гуманітарної допомоги.

В їхньому проекті мирного плану також говориться, що вздовж кордонів «Луганської та Донецької народної республік» з українського боку необхідно створити зону безпеки, яка буде розділена на п'ять секторів, в кожному з яких знаходитимуться спостерігачі ОБСЄ, які контролюють дотримання умов перемир'я.

Щойно ЗМІ, посилаючись на джерела, близькі до переговорів, повідомили, що протокол про припинення вогню підписано. Перемир'я оголошено з 18:00 сьогоднішнього дня.

«Протокол з 14-и пунктів, які включають в себе всі аспекти контролю, обміну полоненими та інші питання», - розповіло джерело.

Інші подробиці домовленостей поки не розголошуються.

Як ми вже повідомляли, сьогодні президент України Петро Порошенко вже віддав наказ Генштабу про припинення вогню в зоні АТО:

«Виходячи із заклику Президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану Президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь, починаючи з 18:00 5 вересня».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.