СБУ зірвала російські плани дестабілізувати ситуацію на Закарпатті

sbu vibori

 
Співробітники СБУ викрили та зруйнували плани російських спецслужб розхитати ситуацію в Закарпатській області та втілити антиукраїнський сценарій створення так званої «Республіки Підкарпатська Русь». Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають «Конфлікти і закони».


СБУ викрила групу осіб, яка за завданням російських спецслужб готувала створення в регіоні чергової штучної «народної» республіки випробуваним Кремлем способом – шляхом примусової «федералізації» України.

Силовий сценарій передбачав захоплення місцевих органів державної влади, військових складів та інших стратегічних об’єктів диверсійно-підривними групами, котрі мали діяти під виглядом так званої «місцевої самооборони».

Під час обшуків оперативники СБУ вилучили документи російською мовою, які містили детальний опис антидержавних дій та диверсій для «створення напруженої ситуації в Закарпатті». У планах зловмисників були «акції залякування стосовно представників влади, спецслужб, політичних та ділових кіл» з визначеними конкретними датами, зокрема у листопаді ц.р.

Ватажок групи, як випливає з вилучених СБУ документів, уже намалював собі найвищий пост у так званій псевдореспубліці. Він же без зайвої скромності розробив кошторис реалізації плану насильницької зміни конституційного ладу у понад 9 мільйонів доларів США, які сподівався отримати від російських кураторів «проекту». Наразі цей громадянин України, якому СБУ оголосила підозру у скоєнні злочинів одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України, втік і переховується на території РФ.

Слідчими УСБУ в Закарпатській області спільно з органами прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (державна зрада) та ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.