​Очікуваний кінець: кремль відправить Захарченка в утиль

Мої власні інсайдерські джерела повідомляють, що схвалено рішення про заміну Захарченка на посаді глави фейкової республіки «ДНР». Його місце в найближчому майбутньому повинен зайняти ніхто інший, як екс-«прем'єр» найпершого «уряду» квазідержавного утворення Олександр Бородай, який завжди позиціонував себе антикризовим менеджером. кремль вже давно не влаштовує фігура Захарченко. Мовляв, при ньому занадто багато крадуть і мало порядку.


Як саме відбудеться заміна однієї кремлівської маріонетки на іншу в технічному плані - поки що достеменно невідомо. Скоріше за все, що московський політтехнолог і піарник буде призначений тимчасово виконуючим обов'язки «законно обраного» глави самопроголошеної «республіки» у відсутність на місці останнього. Розшифрую: це загрожує Захарченку як мінімум арештом і взяттям під варту.

Незважаючи на те, що внутрішні процеси в ОРДЛО часто неповністю контрольовані навіть кремлем, а тому й важко прогнозовані, заміна керівництва більш ніж ймовірна. Це - лише питання найближчого часу. В будь-якому випадку, мені достеменно відомо, що днями Бородай дійсно прибув до Донецька і зараз знаходиться саме там.

Само собою, з набуттям влади Бородаєм почнеться зачистка старих кадрів в керівництві «республікою» на користь людей з нової команди та й подальшим перерозподілом фінпотоків між різними групами впливу. З усіма відповідними наслідками для Донецька і його жителів в цілому. Більш того, з'являється шанс у деяких старих управлінців з числа тих, хто потрапив в немилість до Захарченко, в тому числі у деяких раніше звільнених ставлеників так званих старих донецьких еліт.

На тлі цього, цікава відома мені інформація про недавній конфлікт Захарченка і «міністра доходів і зборів» Тимофєєва, відомого як «Ташкент», з їх вже колишнім патроном та спонсором Олександром Бобковим. Зокрема, ними був «віджатий» Будьонівський ринок в Донецьку, який протягом десятиліть належав останньому. Чи старання «Бобка» стали одним з цвяхів в політичну (а, може бути, і не тільки) труну Захарченко, враховуючи добрі стосунки першого з Сурковим?..

Про близькі зв'язки колишнього народного депутата від ПР та одного з сірих кардиналів «республіки» Бобкова з псевдокерівниками «ДНР» я дуже докладно писав в двох своїх журналістських розслідуваннях, які згодом викликали резонанс і відповідну реакцію в окупованому Донецьку: http://sled.net.ua/…/zhivuc…/doneckikh/primer/dnr/2016/03/07. У цих же статтях моя розповідь про непрості стосунки, що склалися за останні два роки між Бобковим і Ахметовим.

Окремої уваги вартий той факт, що в очікуванні виборів в ОРДЛО, які є однією з головних умов Мінська-2, цікаві рухи почалися і на території вільної України. Принаймні, мені відомо, що команда Бобкова, під процеси майбутнього контрольованого волевиявлення в Донецьку, формується переважно в Києві, куди за останні два роки втекло від «незручностей» війни безліч так званих «донецьких». Раніше я вже писав, що сам Бобков безперешкодно відвідував українську столицю протягом усіх двох з половиною років окупації. Адже офіційно він в «ДНР» ніде не світився, хіба що краєчком потрапив в телекамери на «інавгурації» Захарченко, а нашому СБУ взагалі ніщо не цікаво, крім цькування українських патріотів.

Паралельно з Бобковим процес підбору кадрів в майбутні команди відбувається у Ахметова і Тарути. Причому, останній вже встиг оточити себе як колишніми, так і нинішніми народними депутатами-вихідцями зі сходу України, прізвища яких я поки що залишаю в секреті. Це матеріал для майбутніх журналістських розслідувань. Обмовлюся лише, що вищевказані депутати не стільки і не тільки стара гвардія - вони з числа так званих «нових обличь» в політиці, представники т.з. «демократичного» табору.

Ні Тарута, ні Бобков у відкриту проти Ахметова не попруть, але й про своє власне політико-економічне лобі у новій владі на територіях з особливим (як багато в цьому слові!) статусом не забудуть. Зараз починається накручування ціни та гра м'язами. Наразі триває активний збір і накопичення компроматів на учасників протилежних команд. Причому, щосили використовується адмінресурс з використанням в своїх інтересах співробітників силових відомств.

З позитивного порадую поки лише одним: за відомостями з джерел, москва нібито вирішила зупинитися на досягнутому і не пхати в території з особливим статусом раніше звільнені українськими військовими міста і села.

Артем Фурманюк, facebook.com

Фото Newsonline24.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.