​СБУ звільнила блогера Іллю Богданова, викраденого за замовленням російських спецслужб

Служба безпеки України, Генеральна прокуратура та Національна поліція викрили зухвалий злочин російських спецслужб – викрадення блогера, колишнього співробітника фсб Іллі Богданова. Про це на спільному брифінгу з Генеральним прокурором Юрієм Луценком повідомив Голова СБ України Василь Грицак, повідомляє прес-центр СБ України.


«Завдяки оперативній грі українські правоохоронці задокументували ганебні методи Головного управління генштабу зс рф та фсб рф, які замовили, організували та оплатили викрадення українського громадянина на українській території», – наголосив Василь Грицак.

СБУ отримала інформацію про те, що на Харківщині планується переправити через українсько-російський кордон викраденого раніше блогера Богданова. На кордоні з росією оперативники спецслужби спільно з бійцями «Альфи» затримали двох зловмисників – громадян України – при спробі переправлення Іллі Богданова до рф.

СБУ встановила ввесь ланцюг злочинної схеми: співвиконавці викрадення, які мали перевезти Богданова через кордон, – двоє громадян України. Замовники викрадення – головне управління генштабу зс рф та фсб росії. Організатор викрадення – завербований два роки тому підприємець, колишній депутат Харківської обласної ради.

«Служба безпеки України зібрала всю необхідну доказову базу підготовки та вчинення викрадення, у тому числі й записи перемовин усіх учасників злочину – від замовників до виконавців», – зауважив Василь Грицак. Він також додав, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території росії – оплата організатору за викрадення людини.

Василь Грицак нагадав, що це вже не перший замах на життя Іллі Богданова. У лютому минулого року співробітники СБУ затримали кілера, який мав застрелити Богданова зі снайперської гвинтівки. У жовтні минулого року кілер, завербований фсб та вже покійним терористом Жиліним, отримав 8,5 років позбавлення волі.

Голова Служби безпеки України звернувся до представників російських спецслужб: «Ваши «профессиональные» действия являются не только нарушением цивилизованных канонов работы разведсообществ, но и квалифицируются как организация убийства – преступления, которое по международному праву не имеет срока давности».

Довідково. Спроба викрадення та вбивства Іллі Богданова відбулася напередодні презентації його книги про методи роботи російських спецслужб.

Фото прес-центру СБ України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.