​Коли врешті Нацбанк прикриє російські банки, причетні до фінансування тероризму?

Україна офіційно вважає російський Сбєрбанк причетним до фінансування тероризму. Це випливає з позову, котрий українське МЗС направило у Міжнародний суд ООН у Гаазі. На думку офіційної української влади, через Сбєрбанк здійснювалася підтримка терористів на Сході України, котрі здійснювали атаки на мирне населення. За це Україна вимагає від росії компенсації.


Більше того, у тексті позову міститься фраза «російські банки», стосовно надання фінансової підтримки терористам, що діють в Україні. Це означає, що не тільки через Сбєрбанк ідуть гроші на убивства цивільних українців, але й через інші російські банки.

У той же час Національний банк України протягом останніх двох років всіляко заперечував, що російські банки є джерелом небезпеки. Найсвіжіше заперечення варто зацитувати.

«НБУ наголошує, що в кожному із банків із російським капіталом ще з 2014 року працює куратор від НБУ, який ретельно відстежує всі операції, і у разі виявлення неправомірних операцій має всі інструменти для застосування заходів впливу. Наразі подібних порушень не виявлено», - запевнили в НБУ 17 лютого 2017 року.

Гонтарєва вважає, що слід розрізняти дочірні фінустанови в Україні, і їх материнські структури в росії: «Я вважаю, що у нас немає російських банків - у нас є українські банки з російським капіталом».

Однак якщо Внєшторгбанк, Альфабанк та Сбербанк відкрито обслуговують рахунки терористів у росії, чому їх діяльність в Україні відбувається абсолютно безперешкодно?

Невже цілі керівництва цих структур не однакові?

Чому, навпаки, російські банки отримують пільговий статус – наприклад, потрапляють в обмежене коло обраних фінустанов, котрі мають право безпосередньої покупки валюти у Нацбанку?

Врешті, основне питання – чому ми вимагаємо від Міжнародного суду ООН вжити санкцій щодо російських банків, що фінансують терористів, натомість наша держава в особі Національного банку займається фінансовою підтримкою та лобіюванням комерційних інтересів цих же спонсорів тероризму?

Чи Нацбанк – це не держава Україна?

P.S. Як депутат, я неодноразово звертався із письмовими і усними вимогами до НБУ запровадити санкції щодо російських банків. Але позиція Гонтарєвої залишається незмінною – можна десятками незаконно відкликати ліцензії в українських банків, а от банки путіна чіпати немає змоги.

Igor Lutsenko, facebook.com

Фото Kyiv Post



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.