​Юрій Луценко повідомив про колективне затримання колишніх керівників органів податкової системи

Під час виступу в парламенті Генеральний прокурор України Юрій Луценко поінформував, що проти в. януковича і його команди є десятки проваджень щодо корупції. «У ключових випадках ми закінчили слідство, що дає змогу притягнути до відповідальності: В. Януковича, М. Азарова, С. Арбузова, Ю. Колобова, Е. Ставицького, С. Курченка, інших тодішніх діячів», - уточнив він, повідомляє прес-служба ГПУ.


«Сьогодні відбувається фінальна операція у справі О. Клименка, яка стосується податкових площадок. Зранку було проведено близько 500 обшуків, вже затримано і доставлено в Генеральну прокуратуру 23 колишніх керівника податкової системи, які нанесли збитки Україні», - повідомив Юрій Луценко.

Так, у червні 2016 року до Головної військової прокуратури було передано кримінальне провадження відносно злочинної організації в. януковича з числа вищого керівництва Міністерства доходів та зборів часів О. Клименка.

Як повідомив заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час спільного брифінгу з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, на сьогоднішній день слідство здобуло неспростовні докази того, що колишні перші керівники 15 обласних Управлінь Міністерства доходів та зборів – податкових адміністрацій України виконували волю та вказівки в. януковича та екс-міністра О. Клименка, для чого організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або програмних підприємств, які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації.

Загалом, за період діяльності злочинної організації протягом 2011-2014 років, внаслідок функціонування організованої О. Клименком та іншими керівниками податкової системи схеми з мінімізації податкових зобов'язань так званими програмними підприємствами (або, як в народі їх називають, податковими ямами) державному бюджету завдано збитків від ненадходження податків на загальну суму майже 96 млрд грн, що є тяжкими наслідками.

Анатолій Матіос повідомив, що по різних регіонах України проводяться 454 обшуки, з них: 220 квартир, 54 будинки, 36 гаражів, 21 об'єкт нерухомості, 85 автомобілів.

За словами Головного військового прокурора, це перше в історії України одномоментне затримання такої великої кількості високопосадовців. Також він зазначив, що у одного з посадовців при затриманні виявлено 3,8 млн доларів.

Анатолій Матіос поінформував, що на даний час затримано 23 особи в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Серед затриманих: колишній голова Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровській області; начальник ДПС Луганської області; Голова податкової АРК; начальники ДПІ районів м. Києва; заступник Голови Полтавської податкової адміністрації; заступник начальника Міндоходів в Харківській області; начальник ДПІ у м. Полтаві; начальник Міндоходів в Харківській області; голова ДПА в Харківській області.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.