​Наближається чергова епічна перемога Петра Порошенка

Пані та панове, наближається чергова епічна перемога Петра Олексійовича Порошенка, нашої Верховної Ради, нашого уряду, нашого міністерства оборони в розбудові найсильніших в Європі контрактних збройних сил.


За ініціативи депутатської більшості, а саме «високопрофесійних» у воєнній справі членів Комітету з питань національної безпеки і оборони розглядається законопроект про внесення змін до Законів України щодо уточнення питань військової служби за контрактом» (реєстраційний номер 6473 від 19.05.2017).

Серед інших змін в прикінцевих положеннях, вони хочуть тихесенько продовжити до кінця 2018 року термін служби тим, хто у 2014 році укладав контракт з Міністерством оборони до завершення особливого періоду. Тим, кого вони в Законі № 1769 вже пообіцяли звільнити в запас протягом 2017 року.

Справа у тотальній брехні пана Порошенка. У 2014 році такий контракт пропонували добровольцям, щоб врегулювати їхній правовий статус. Мовляв, пан Порошенко закінчить АТО за пару місяців, тому вам недоцільно укладати строковий контракт аж на два-три роки. Трішечки повоюєте до переможної перемоги і по хатах. Його трішечки розтягнулося в нескінченну епопею. Вже звільнили мобілізованих, звільнили тих, хто укладав строкові контракти, а довірливі громадяни, які уклали контракти до завершення особливого періоду, безперервно сидять в шанцях.

Чому влада вдається до таких вивертів, зрозуміло. Планів громадьйо про контрактну армію розбилося об відсутність належного фінансування, ефективних воєнних реформ і об бажання спритних миздобульців заробити собі копійчину з кожної копійчини на оборону. Мобілізація з суто електорально-виборчих міркувань зупинена. Із Генерального штабу сигналізують, що у разі звільнення цих чоловіків і жінок просто не буде ким тримати оборону, і навіть відрядженням в піхоту авіаторів, зенитчиків, тиловиків і адміністративного персоналу дірки вже не закриєш. Це вони нам, громадянам, вішають локшину, що все в них круто, пану хазяїну доповідають - як є насправді.

А ті чоловіки і жінки, які воюють з 2014 року, мають справедливе питання до всіх нас: чому ми маємо четвертий рік безперервно ризикувати власним життям в нелюдських умовах в той час, коли ви переймаєтеся суто своїми мирними проблемами?

Нагадаю, що положення щодо строків звільнення зазначених військовиків протягом 2017 року, яке є компромісним та справедливим, було прийнято, зокрема, на вимогу громадськості та у зв’язку з чисельними зверненнями самих військовослужбовців, питання звільнення яких довгий час залишалося неврегульованим.

Відтермінування звільнення військовослужбовців ще на один рік негативно позначиться на морально-психологічному стані у військових колективах, збільшить недовіру військовослужбовців до добросовісного виконання державою взятих нею зобов’язань та посилить і без того існуючі проблеми в родинах військовослужбовців.

Що ж робити? Усвідомити, що перемогти у війні сильнішого ворога можливо лише за повного напруження сил всієї держави і кожного громадянина, без винятку. Якщо державна влада на таке нездатна - нам потрібна інша влада на наших землях. Альтернатива є лише одна: здатися на милість ворогу. Мені вона неприйнятна, навіть якщо така здача буде упакована в обгортку від шоколаду.

Що це, перемога чи зрада, вирішуйте самі. Прошу лише, щоб ваше рішення втілилося в ваші дії.

Святослав Стеценко, facebook.com

Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.