​Якось би нам обережніше треба з фаховою ідентифікацією

Сьогоднішнє повідомлення про те, що «Українські журналісти від імені каналу «Україна» зняли сюжет для пропагандистів russia today про черги на кордоні з Польщею», відверто кажучи, вже, як це не прикро констатувати, не викликає подиву. А от огиду, розпач та злість від того, що ці персонажі названі «українськими журналістами», це повідомлення викликає!


Хоча, з іншого боку, чого впадати в розпач – товариш Коцаба теж називає себе журналістом, а Київське відділення НСЖУ навіть вручило йому грамоту «За особливі заслуги» – «за мужність і стійкість в утвердженні свободи слова та незалежності ЗМІ в Україні та за вірність ідеалам правди, добра і суспільної злагоди». І хоча нинішній очільник НСЖУ швиденько відкараскався від ініціативи колег по партії, вибачте, творчої організації, публічно запевнивши, що «насправді НСЖУ не приймала жодних рішень щодо нагородження і відзначення Руслана Коцаби», але, як то кажуть: «срібло знайшли, а присмак лишився»…

Щоправда, і присмак той теж з добрячим шлейфом. Адже саме пан Томіленко, який є співголовою сумнозвісного діалогу «Две страны – одна профессия», організовує вояжі представника фсб (ну от, знову, пробачте!) союзу журналістів росії (сжр) Надії Ажгіхіної східними і південними областями України. А також дуже ображається, коли його запитують про «палку дружбу» ще з одним активним учасником того самого «діалогу» і також секретарем сжр Ашотом Джазояном. Так, тим самим Джазояном, якому Служба безпеки України в січні цього року в зв’язку із встановленим фактом «вчинення суспільно небезпечного діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України», винесла Постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки.

От і з’ясовуй тепер, «хто кому Рабіновіч»? До речі, «про вовка промовка» – ще одна сьогоднішня новина: «Український телеканал NewsOne допоміг російському пропагандисту Дмитру Кісельову і телеканалу «россия 1» відзняти провокаційний сюжет про Україну». І хоча в самому повідомленні йдеться не про Вадима Зіновійовича, а згадується його однопартієць та власник каналу Євген Мураєв, я ані на мить не сумніваюсь, що пан Рабінович вже висловив «своє глибоке занепокоєння» таким ганебним наступом на «свободу слова» їхнього, в тому числі і партійного, рупора!

Так і тягне з сумом констатувати, що є одна професія, яка об’єднує всі країни у світі (в Нідерландах навіть її представники мають свою профспілку!), але це точно НЕ ЖУРНАЛІСТИКА!

Якось би нам обережніше треба з фаховою ідентифікацією…

Ігор ЧАЙКА, голова Незалежної медіа-профспілки

Фото Mediasapiens



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.