​На Волині викрито групу осіб, які незаконно збирали конфіденційну інформацію про громадян

У результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області та Службою безпеки України в області слідчих та розшукових дій вдалось викрити і припинити діяльність групи осіб, які за допомогою спеціальних технічних засобів незаконно отримували конфіденційну інформацію про громадян.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Особи були членами громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині та з метою незаконного стеження, збору і використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя, зокрема, й публічних осіб в регіоні, організували контрабандне переміщення в Україну спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, стосовно яких встановлені обмеження перебування у вільному обігу.

Тривають першочергові слідчі (розшукові) дії щодо встановлення повного кола учасників злочинної змови та осіб, які користувались їхніми послугами стосовно незаконного стеження та збору конфіденційної інформації.

Вирішується питання про обрання викритим у злочинній діяльності особам запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру у вчиненні контрабанди і незаконного придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 359 КК України).

Довідково: за такі діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Фото Красноград.NET



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.