​Чи будуть знайдені вбивці Ірини Ноздровської? - перспективи розслідування

Журналісти мене запитують вже третій день - чи є перспективи у пошуку вбивці/вбивць Ірини Ноздровської. Думаю, ніхто на сьогодні не знає, чи будуть знайдені вбивці і, головне, чи понесуть вони покарання. Бо знайти - це половина справи. Далі може початися - недопустимі докази, ще щось і до реального покарання може не дійти. Ми з вами це часто спостерігаємо.


Але я можу сказати, які обставини серйозно ускладнюють пошуки.

Настя (донька загиблої Ірини) звернулась до поліції ще 29-го грудня ввечері. Але заяву внесли у ЄРДР лише на наступний день після додаткової вимоги Насті та батьків загиблої. Що це означає за законом?

Що поліція, до моменту внесення інформації про злочин та відкриття провадження, не має законних підстав для здійснення слідчих (розшукових) дій та їх різновиду - негласних слідчих(розшукових) дій. Див. ст.ст. 223, 246 КПК.

Тобто, протягом першої ночі з моменту зникнення Ірини широкий арсенал слідчих (розшукових) дій, передбачених законом, не застосовувався.

Таким чином було втрачено найцінніший час.

По-друге, злочинці мали 2-і з половиною доби, коли ще не було достеменно відомо про смерть (від моменту зникнення Ірини до моменту виявлення тіла), для того, аби знищити докази, втекти тощо. І якщо це був заздалегідь спланований, а не ситуативний злочин, то і шляхи відступу та «замітання» слідів були сплановані.

По-третє, вже всі, хто цікавиться темою, переглянули численні відео за участю Ірини та її односельців, в тому числі два випуски розслідувань екстрасенсів. З усього видно, що ментальність односельців дуже специфічна (я м’яко висловлююсь). Вони бояться якихось прокльонів, магії, живуть у створеному ними світі сільських конфліктів. З великою ймовірністю припускаю, ті «добрі» люди навіть якщо і володіють якоюсь цінною інформацією для слідства, то не повідомлять про неї. А в розслідуванні злочинів у сільській місцевості величезне значення має співпраця з місцевим населенням. Бо там злочини мають свою специфіку. Часто розкриття злочинів в селах напряму залежить від людського контакту поліції з жителями села.

Anna Maliar, facebook.com

Фото зі сторінки Ann Molchanova



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.