​Скорочення видобутку нафти може призвести до екологічної катастрофи на Львівщині

Члени партії РУХУ НОВИХ СИЛ Львівщини підтримали громаду міста Борислава під час екологічного віче і закликають депутатів та місцеву владу терміново провести громадські слухання, аби попередити екологічну катастрофу і економічну стагнацію регіону. Про це повідомляє прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ Львівщини.


«Мова йде про кілька складових однієї проблеми. Перш за все, це плани ПАТ «Укрнафта» перевести юридичну особу з Борислава у місто Долину Івано-Франківської області. Таким чином, залишити Борислав без основного бюджетного платника податків», - про це заявив член ради партії Львівської обласної організації політичної партії Рух Нових Сил Осип Магур.


«Супутньою проблемою стане скорочення робочих місць. У розрізі економічної кризи, яку на даний час переживає країна, це дуже актуальне питання. Крім того, фахівці подібного ґатунку у Бориславі виховувались поколіннями, адже місто славиться понад столітньою історією видобутку нафти. А зараз виникає загроза їх повної втрати.

На сучасному етапі влада не робить ставки на енергетичну безпеку країни. Подібне втілення планів ПАТ «Укрнафта» призведе до скорочення обсягів видобутку чорного золота, а в подальшому можливе взагалі його припинення. А тоді вже неминуча екологічна катастрофа, яка буде потребувати масштабного вирішення проблеми. Адже без належних заходів нафта все рівно буде виходити на поверхню і забруднювати грунтові води, потрапляти у колодязі», - зазначив Осип Магур.

Серед переліку вимог, які затвердили у резолюції віче, зазначено і про негайне припинення скидання попутного газу в атмосферу, який утворюється під час видобування нафти.

«У той час, коли влада змушує нас платити за блакитне паливо за формулою «Ротердам+», владні олігархи український газ просто викидають у повітря. Такі дії спричиняють не лише забруднення атмосфери, а й становлять загрозу для мешканців Борислава, які живуть на копалинах. Супутній газ, що виходить на поверхню під час видобутку нафти, просто струменить у повітря. Він шукає будь-які щілини у ґрунтах і неконтрольовано вивільняється назовні. Власники компанії не вважають за потрібне раціонально використовувати блакитне паливо. Забрудненість атмосфери це лише одна сторона медалі, бо є загроза його вибуху», - продовжує партієць.

Варто зазначити, що у свій час у місті Бориславі через вибух супутнього газу злетів у повітря будинок. Тоді загинуло 18 мешканців.

Також не можна забувати і про аспект екологічної складової. Для подолання проблем, пов’язаних зі станом екології, було розроблено низку програм. Однак жодна із них не працює. Обласна рада добре знає про катастрофічну ситуацію у місті, однак ніяким чином не сприяє у вирішенні проблеми. Не працює жодна екологічна програма. Натомість дії влади на усіх рівнях чітко говорять про те, що ведеться «тиха» війна, спрямована на повне знищення міста.

«Рівень забруднення грунтів, повітря, води перевищено вже у десятки раз. Тому дану територію вже можна вважати непридатною для проживання. Маємо високий рівень смертності, онкозахворювання, захворювання дихальних шляхів, інші хвороби, пов'язані з такою негативною екологією», - наголосив Магур.

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ планують провести просвітницькі заходи щодо інформування про фактичну екологічну та економічну ситуацію у місті Бориславі та будуть закликати взяти участь у громадських слуханнях, що є першим кроком до діалогу всіх сторін. В іншому випадку, за відсутності бажання чи політичної волі окремих представників та неможливості вирішення проблеми, залишають за собою право на мирні акції протесту.

«РУХ НОВИХ СИЛ Львівщини, разом з місцевими осередками Дрогобичини, Борислава буде прикладати всі зусилля для того, щоб ця проблема не «заговорилася». Щоб був реальний результат для покращення ситуації на благо наших мешканців», - підсумував Магур.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.